Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Το παράρτημα Κέρκυρας της ΕΟΔ σε Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Τμήματος Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως 26 Απριλίου 2010, στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα στην Σχολή Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα.
Αντιπροσωπεία του τμήματος υγρού στοιχείου του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παρακολούθησε το Σχολείο Θαλάσσιας Επιβίωσης όπου μεταξύ άλλων η θεματολογία περιείχε: αναγνώριση και χρήση σωστικών μέσων, τρόποι και μέσα διάσωσης, προσθαλάσσωσης ελικοπτέρου και διαφυγή, επιβίωση στο νερό, διάσωση.
Ενώ η πρακτική άσκηση περιελάμβανε: επικοινωνία με ελικόπτερο για ανεύρεση αγνοουμένου, μονή και διπλή διάσωση ναυαγού, χρήση σωστικών σε real time, διάσωση με αρτάνη, rescue basket κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μέσω της  Σ.Ε.Θ.Ε. πραγματοποίησε μια τέτοιου είδους συνεργασία με εθελοντές - πολίτες.
Τα μέλη της Ε.Ο.Δ. ως σύνεδροι και μοναδικοί συμμετέχοντες σε αυτό το σχολείο, κατάφεραν με την υποδειγματική συμπεριφορά και συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου να αποσπάσουν κολακευτικές κριτικές από την Διοίκηση της Σχολής, όπου για άλλη μια φορά έδειξαν το επίπεδο και την αρτιότητα των γνώσεών των εθελοντών - μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: