Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΞΕΔΙΔΑΝ 15ΧΡΟΝΗ

Μια ακόμα υπόθεση trafficking σόκαρε την Πέμπτη την κερκυραϊκή κοινωνία αφού το πιο τραγικό στην ιστορία είναι ότι το θύμα ήταν μόλις 15 χρονών.
Συγκεκριμένα ο 39 χρόνοςαλβανός αφού εξαγόρασε την 15 χρονη έναντι 2000 ευρώ με πρόσχημα τον γάμο την μετέφερε χωρίς νόμιμες διαδικασίες στη χώρα μας, με σκοπό να την εκδίδει για να αποκομίζει παράνομα περιουσιακά οφέλη.
Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κερκύρας Θεοχάρη Γιώτη στις 17.01.2010 μετέβηκε στην Αλβανία και εξαγόρασε ανήλικη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, ετών 15, αντί του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ και την εισήγαγε χωρίς νόμιμες διαδικασίες στη χώρα μας, με σκοπό να την εκδίδει για να αποκομίζει παράνομα περιουσιακά οφέλη. Το χρονικό διάστημα από 19.01.2010 έως 27.04.2010, ανάγκαζε την ανήλικη αλλοδαπή να εκδίδεται καθημερινά στην οικία του ή σε οικίες των πελατών έναντι χρηματικού ποσού για λογαριασμό του.
Εισήγαγε στη χώρα μας αλλοδαπή χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, παραλαμβάνοντας αυτή με το αυτοκίνητο του στα χερσαία σύνορα Ελλάδας με Αλβανία και μεταφέροντας αυτήν στη συνέχεια στην Κέρκυρα.  
Η ανήλικη κοπέλα  συνελήφθη από αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη, διότι μετά από τηλεφωνικό ραντεβού και από συμφωνηθέν ποσό 50 Ευρώ, συναντήθηκε μαζί του προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά.
Ο δράστης  με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκε  στην Εισαγγελία Πλημ/κών Κέρκυρας, ενώ η 15 χρονη κοπέλα θα μεταφερθεί σε τμήμα της πρόνοιας για την παροχή όλων των βοηθειών που χρειάζεται και κυρίως την στήριξη.
Μάλιστα κατασχέθηκαν: Ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.  Υποβλήθηκαν αιτήματα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδέσεων και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ βρέθηκε και μια ατζέντα με τηλεφωνά πελατών που αν ζητηθεί από την Εισαγγελέα θα προχωρήσουν σε έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: