Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αίμα ξανά στην Εθνική Αχιλλείου




Σοβαρά τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, οι δύο επιβαίνοντες του λευκού Opel Corsa το οποίο ανετράπη της πορείας του χτες το μεσημέρι περίπου στις 13:00 και προσέκρουσε με την οροφή στο πίσω μέρος σταθμευμένης καρότσας νταλίκας στο ύψος της Corexpo.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Διοικητή του Α΄ Π.Υ Ανδρέα Ρίζο το λευκό Corsa με κατεύθυνση την πόλη της Κέρκυρας, το οποίο οδηγούσε 30χρονος και είχε για συνοδηγό τη μητέρα του, λόγω άγνωστης μέχρι στιγμής αιτίας διέφυγε της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο ημιφορτηγό στο πλάι του δρόμου στο ύψος του συνεδριακού κέντρου και πήρε ύψος προσκρούοντας με την οροφή στην πίσω πόρτα καρότσας νταλίκας που ήταν επίσης σταθμευμένη στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Στο σημείο έφτασαν αμέσως δύο οχήματα της πυροσβεστικής και άντρες της ομάδας Ζ όπου και ξεκίνησαν την προσπάθεια απεγκλωβισμού των τραυματιών.
Μετά από περίπου 45 λεπτά, οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να απεγκλωβίσουν τους δύο επιβάτες οι οποίοι και μεταφέρθηκαν εκτός κινδύνου με πολλαπλά κατάγματα στο Νοσοκομείο. Τόσο ο οδηγός όσο και η μητέρα του διατηρούσαν τις αισθήσεις τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού.

Βλάβη στο Ασθενοφόρο!
Ωστόσο το παράδοξο της υπόθεσης ήταν ότι το ασθενοφόρο δεν άργησε να έρθει αλλά όταν ήρθε και ήταν έτοιμος ο οδηγός μαζί με τον τραυματία για να μεταβεί στο ΓΝΚ οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι από την ρόδα του ασθενοφόρου έτρεχαν νερά. Αμέσως ειδοποίησαν τον οδηγό σταμάτησε και διαπίστωσε ότι είχε σπάσει το ψυγείο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει αρκετά η μεταφορά του τραυματία αφού έπρεπε να βρεθεί νερό για να γεμίσει το ψυγείο.
Το περιστατικό αυτό πραγματικά ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων τόσο από τους κατοίκους της περιοχής όσο και από γιατρούς.
Ο Γιατρός του ΓΝΚ Νομαρχιακός σύμβουλος Στάθης Κουλουρίδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της υπέρ-προσπάθειας των λιγοστών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ της Κερκύρας να κυκλοφορούν υπό 24ωρου βάσεως τα λιγοστά ασθενοφόρα που βρίσκονται στην κυκλοφορία χωρίς να σταματούν αυτά τα αυτοκίνητα χωρίς να ξεκουράζεται κάνεις χωρίς απαραίτητο σέρβις και χωρίς να υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα να μπορούν να ελέγχονται για την επάρκεια και την αξιοπιστία. Υπενθυμίζω ότι πριν από ένα χρόνο ένα άλλο ασθενοφόρο έπιασε φωτιά. Αν συνεχίσουμε έτσι την λειτουργία των ασθενοφόρων θα έχουμε και αλλά τέτοια συμβάντα».

Σημείο καρμανιόλα
Το χθεσινό ατύχημα δεν είναι δυστυχώς το πρώτο που συμβαίνει στο συγκεκριμένο σημείο αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει θύματα.
Ο δρόμος μάλιστα είναι πλέον χαρακτηρισμένος ως σημείο καρμανιόλα ενώ οι οδηγοί θα πρέπει αν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου Αχιλλείων Γιώργο Μάμαλο «εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε επισημάνει αρκετές φόρες την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης περιοχής επειδή υπάρχει και το πλάτωμα του δρόμου πολλά αυτοκίνητα και νταλίκες σταθμεύουν εκεί και δυστυχώς αναπτύσσετε μεγάλη ταχύτητα από τους οδηγούς με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα. Να τονίσω ότι έχουνε γίνει συσκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα με την ΠΙΝ έχουμε επισημάνει την μεγάλη επικινδυνότητα της περιοχής. Αποκαταστάθηκε ένα μέρος του οδοστρώματος γιατί ήταν παλιό αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει γίνει η παρέμβαση που ουσιαστικά χρειάζεται όλος ο δρόμος επί της Εθνικής Γύρου Αχιλλείου διότι είναι ο κύριος εθνικός δρόμος και δυστυχώς είναι σε αθλία κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: