Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Θυμός των αυτοδιοικητικών παραγόντων για τον Καλλικράτη

Ο χάρτης με τους νέους δήμους της χώρας αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό, ενώ αλλαγές αναμένονται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η είδηση αυτή που κοινοποιήθηκε στους Δημάρχους του Νομού μέσω έγγραφου της ΚΕΔΚΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση τους η οποία και εκφράστηκε ομόφωνα κατά την διάρκεια της χθεσινής τους συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Μιχάλη Κάρρα η ΚΕΔΚΕ  καλεί τις κατά τόπους Ενώσεις μέχρι τις 3 Μάιου που θα γίνει το έκτακτο συνέδριο της να σχηματίσουν άποψη και να καταθέσουν προτάσεις για τον Καλλικράτη.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  «Εκφράζουμε ομόφωνα την αγανάκτησή μας, το θυμό μας. Δηλώνουμε ότι είναι ντροπή και προσβολή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το συνδικαλιστικό μας όργανο που λέγεται ΚΕΔΚΕ να μας δηλώνει ότι θα πάρει το προσχέδιο στις 27 του μηνός, μπορεί και να μας το στείλει στις 28 του Απρίλη και στις 3 του Μάη, μετά από 5 μέρες δηλαδή, μεσολαβούσης και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, να συνέλθουν τα δημοτικά συμβούλια, οι ΤΕΔΚ και οι αντιπρόσωποι τω ΤΕΔΚ για να είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι στο συνέδριο να καταθέσουν προτάσεις. Είναι ντροπή, εμπαιγμός και προσβολή για το θεσμό. Γι αυτ τον λόγο ομόφωνα αποφασίσαμε να ζητήσουμε  τη μετάθεση του συνεδρίου. Τελος δηλώνουμε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει διαβούλευση και ότι συρόμαστε σε ειλημμένες αποφάσεις χωρίς να υπάρχει καμία συμμετοχή ούτε της Τ.Α. ούτε της κοινωνίας σε αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει διαβούλευση».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην πρόταση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό του Νομού.
Όπως είπε « Τα δημοψηφίσματα αυτά σίγουρα δεν θα έχουν νομικό αποτέλεσμα. Είναι όμως ένα μεγάλο και ισχυρό μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε όπως ορίζεται και στη Χάρτα της Ευρώπης που αυτή ορίζει και τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων».
Τέλος τόνισε ότι η ΤΕΔΚ θα καλέσει στις 30 Απριλίου τη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της, στην οποία και θα προσκαλέσει τους βουλευτές, το Νομάρχη, τους επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων να παρευρεθούν ενώ όπως είπε «Η ΤΕΔΚ δεν αποκλείει κανενός είδους κινητοποιήσεις και μορφές πάλης για αυτό που πιστεύουμε. Και αυτό που διατρανώνουμε είναι ότι η δημιουργία ενός δήμου στ νησί της Κέρκυρας θα έχε καταστροφικά αποτελέσματα για το ίδιο το νησί και τους δημότες. Δεν αποκλείουμε ούτε το κλείσιμο τω δημαρχείων, ούτε τις παραιτήσεις μας, ούτε και τη διενέργεια οποιασδήποτε άλλης μορφής αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: