Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Σημειωματάριο: Για να μην χάσετε εκδήλωση

Παλαιά Φιλαρμονική: Τιμητική εκδήλωση για τον Δ. Μητρόπουλο
Η Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, τιμώντας την επέτειο των πενήντα χρόνων από το θάνατο του αρχιμουσικού και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλου (1896-1960) διοργανώνει ομιλία με τίτλο: "Δημήτρης Μητρόπουλος και μουσική πρωτοπορία στην Αθήνα του Μεσοπολέμου".
Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καρδάμης, διδάσκων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν αποσπάσματα από έργα του Δ. Μητρόπουλου.
Η ομιλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Τελετών της Φιλαρμονικής (Νικηφόρου Θεοτόκη 10).

Εκθεση φωτογραφίας στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων
Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κερκύρας διοργανώνουν Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Αυτήν την Κέρκυρα θέλουμε;”.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα  εκδηλώσεων της  Εταιρίας  στις  28 Απριλίου  2010, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 20:30. 
Ομιλητές ο Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Γιάννης Πιέρης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελένη Τσολάκου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από την Τετάρτη 28 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010, καθημερινώς 09.30 - 13.30  και τα απογεύματα Δευτέρα και Παρασκευή 17.30-19.30.

Ομιλία για το ποδόσφαιρο από την ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος
Η Δημοτική Μονάδα Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και του AIDS ΔΗ.ΜΟ.Π. "Ν. ΜΩΡΟΣ" σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιοκαστριτών  διοργανώνει ομιλία - συζήτηση με θέμα: "Το Ποδόσφαιρο ως μέσο Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιαπάδων του Δήμου Παλαιοκαστριτών, την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010, ώρα 18:30.

Εως τέλος του μηνός η έκθεση της Ντέμης Κάια
Η έκθεση ζωγραφικής της κ. Ντέμη Κάια με τίτλο "Με τα μάτια ανοικτά" συνεχίζεται στο Τμήμα Περιοδικών εκθέσεων (Τμήμα Β, Περιστύλιο) έως και το τέλος του μηνός.
Ώρες λειτουργίας 10.00-15.00 (εκτός Δευτέρας και Σαββάτου).


Αναδρομή έκθεση ζωγραφικής Θεόδωρου Κρεμόνα
Εως το Σάββατο 8 Μαΐου θα διαρκέσει η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής “Χρώμα... εκ φωτός” δια χειρός θεόδωρου Κρεμόνα, στην gallery Τένεδος (Σολωμού 52).
Ωρες λειτουργίας 10.00 - 13.00 και 19.00 - 21.30.

Συμμετοχή της Αστρονομικής Εταιρίας Κέρκυρας σε Πανελλήνια διοργάνωση
Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη της και όλους τους φίλους της εταιρείας, ότι αντιπροσωπεία της θα συμμετάσχει στην 4η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα διεξαχθεί στον Πάρνωνα από 9 έως 11 Ιουλίου 2010.
Η εξόρμηση αποφασίστηκε στην συνάντηση των Δ.Σ. των ελληνικών αστρονομικών εταιρειών το Σεπτέμβριο του 2009 στην Αλεξανδρούπολη.
Η εξόρμηση θα περιλαμβάνει παρατηρήσεις του ουρανού με τηλεσκόπια, ενημερωτικές εκδηλώσεις και workshops με θέμα την αστρονομία.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της εξόρμησης καθώς και πληροφορίες μετάβασης και διαμονής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.astroexormisi2010.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: