Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Εργαζομένων Νεότητας ζητά το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Εργαζομένων Νεότητας, απέστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
Σημειώνεται στην επιστολή:
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Εργασίας προτίθεται να αναστείλει την λειτουργία των Κέντρων Εργαζομένης Νεότητας (ΚΕΝΕ) κλείνοντας την πόρτα της μόρφωσης, της προόδου και του πολιτισμού στα παιδιά των εργαζομένων.
Επειδή θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας είναι άδικη και έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις στους εργαζόμενους, απαιτούμε να συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων Εργαζομένης Νεότητας, με περαιτέρω αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό και όχι με αφανισμό τους.
 Στο Νομό μας συγκεκριμένα, το Κ.Ε.Ν.Ε. κάθε χρόνο παρέχει δωρεάν εκμάθηση σε 100 κατά μέσο όρο μαθητές τόσο σε μαθήματα πιάνου αλλά και σε μαθήματα ιταλικών, απευθυνόμενο σε παιδιά εργαζομένων που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, ένα χώρο που κατά κανόνα κινεί όλη την οικονομία του νησιού μας και αυτή την στιγμή πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία και την φτώχεια.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας είναι κατεξοχήν φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις της χώρας και ότι τα ΚΕΝΕ, με παρουσία 50 χρόνων κατά μέσον όρο, έχουν χαρακτήρα επιμορφωτικό, παρέχοντας δωρεάν χρήσιμες γνώσεις.
Οι πόροι του Οργανισμού Εργατικής Εστίας προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και δε βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε καμία περικοπή καμιάς δαπάνης που προέρχεται από το μόχθο των εργαζομένων και ΜΟΝΟ από αυτόν.
Τον πρώτο λόγο για τη λειτουργία του ΟΕΕ τον έχουν οι εργαζόμενοι και δεν εκχωρούμε σε κανένα Υπουργό και σε κανένα Δ/Σ το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και να κάνει περιοριστικές πολιτικές εις βάρος των εργαζομένων και των συμφερόντων τους, βάζοντας χέρι στα χρήματά τους!
Ενώνουμε την φωνή μας με το Σύλλογο του Προσωπικού και δηλώνουμε ότι δε θα ανεχτούμε καμία απόλυση εργαζομένων, οι οποίοι αυτή την στιγμή βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, κι ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια για το μέλλον.
Καλούμε την ΓΣΕΕ να παρέμβει και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να μην υλοποιηθεί αυτή η άδικη απόφαση, καθώς κι η επιχειρούμενη συνένωση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που θα έχει ως σκοπό τη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών. Τόσο στο επίπεδο των παροχών της Εργατικής Εστίας, τις οποίες απολαμβάνουν αυτοδικαίως οι εργαζόμενοι όπως και όσον αφορά τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που τα θεωρούμε ζωτικής σημασίας για τον εργαζόμενο κόσμο που πλήττεται από πολιτικές λιτότητας και έχει τεράστιο πρόβλημα στέγης .
Αναμένουμε άμεσα την αναθεώρηση της άδικης αυτής απόφασης και ζητάμε τη συνέχιση λειτουργίας των ΚΕΝΕ και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: