Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Εκθεση φωτογραφίας “Αυτή την Κέρκυρα θέλουμε;”


Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας και το Δ. Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κέρκυρας συνδιοργανώνουν Έκθεση φωτογραφίας με θέμα "ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ;", στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας, της οποίας τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα Τετάρτη και ώρα 20:30.
Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρίας Γιάννης Πιέρης, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελένη Τσολάκου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως την Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 καθημερινά 9:30 - 13:30 και τα απογεύματα Δευτέρα και Παρασκευή 17:30 - 19:30.
Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό σε μια Κέρκυρα διαφορετική από αυτή που βλέπουμε στα μέσα ενημέρωσης, στις διαφημίσεις , στα περιοδικά. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες της καθημερινότητάς μας , αυτοκίνητα, σκουπίδια, προσθήκες και επεμβάσεις, αλλοιώσεις, διαφημιστικές πινακίδες, κλιματιστικά και εγκαταστάσεις στις προσόψεις των κτιρίων, όλα όσα προσπερνάμε καθημερινά στο διάβα μας στην πόλη και στα χωριά, τα ξεχνάμε και αρνούμαστε  να τα συνειδητοποιήσουμε, μνήμες του παρελθόντος που ο χρόνος τις έχει ξεθωριάσει και η πρόοδος τις έχει υποτάξει στην ανάπτυξη.
Σκοπός της έκθεσης είναι να αφυπνιστούμε όλοι μας, πολίτες και πολιτικοί, από την καθημερινή παρακμή της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μας, και να αναλάβουμε επιτέλους δράση ο καθένας με τον τρόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: