Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΑΟ Φαίαξ - Φοίβος Συκεών 30-25

Δικαιώθηκαν όσοι πίστεψαν στο ταλέντο και την δύναμη των αθλητών του Φαίακα στην αρχή του πρωταθλήματος. Δικαιώθηκαν διότι ο Φαίακας πάλεψε απέναντι σε ομάδες "θηρία" όσον αφορά το ρόστερ τους και τον budget, ομάδες που ήλθαν στην Κέρκυρα με μεταγραφές από βαλκανικές χώρες και ας μας επιτραπεί η έκφραση "προσκύνησαν" μπρος στην θέληση και το ταλέντο του "Νησιού του Χαντ μπολ" που καμαρώνει για Ολυμπιονίκη, Παγκοσμιονίκη, για τους 5 αθλητές του στην Εθνική Ανδρών και για ακόμη 8 αθλητές που αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, στην Α1! 
Μα πιο πολύ το πίστεψε ο πρωτεργάτης και ακούραστος εργάτης της ομάδας, ο Γιάννης Τριβυζάς, ο προπονητής της ομάδας, έχοντας κοντά του ένα Διοικητικό συμβούλιο σχετικά νέο στα "πράγματα" αλλά με θέληση και όραμα! Δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα σύμφωνα με τους Κερκυραίους παράγοντες, "… περάσαμε πολλές και μεγάλες δυσκολίες, αλλά η χαρά αυτής της μεγαλειώδους νίκης την τελευταία αγωνιστική που σφράγισε και την παραμονή ήταν τέτοια που όλες οι στεναχώριες ξεχνιούνται.." δήλωσε ο πρόεδρος κος Δουμπός, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την διεύθυνση της επιχείρησης "Αργος" (διανομή τύπου) που στάθηκε στο πλευρό της ομάδας!
Πανευτυχής ο προπονητής κος Τριβυζάς αμέσως μετά τον αγώνα δήλωσε: "Ευχαριστώ τους αθλητές μου για το όμορφο αυτό ταξίδι της Α2  που το  ταξιδέψαμε μαζί. Μαζί στις χαρές μαζί και στις στεναχώριες. Σημαντικό ρόλο, το γνωρίζαμε από την αρχή του πρωταθλήματος, έπαιξε η έδρα μας, στην οποία η απόδοση μας ανέβαινε κατακόρυφα και σε αυτό συνέβαλε και το φίλαθλο κοινό της πόλης μας το οποίο το ευχαριστούμε όλοι μας και νομίζω πως το αποζημιώσαμε. Από αύριο ξεκινά το στήσιμο της ομάδας για την επόμενη σαιζόν"
"Νομίζω πως πήραμε ότι μας άξιζε"… ήταν η δήλωση του Αρχηγού της ομάδας Κυριακίδη Ανέστη… "ευχαριστούμε τους Κερκυραίους φιλάθλους για την στήριξη τους όλη τη χρονιά"
Για το παιγνίδι: Ο Φαίακας ξεκίνησε νωθρά, γεγονός που η φιλοξενούμενη ομάδα εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε στο 10 λεπτό 6-2 με τον τερματοφύλακα Σκορδίλη μα δείχνει πως δεν ήταν σε καλή μέρα, χωρίς να έχει πει την τελευταία κουβέντα! Η αντίδραση του πάγκου ήταν άμεση και εμπιστεύτηκε την νευραλγική αυτή θέση στον νεαρό Ρίγγα Νίκο που στα 38 λεπτά συμμετοχής είχε 7 αποκρούσεις  στις 16 προσπάθειες.
Έτσι το σκορ στο 20 λεπτό όταν 10-9 υπέρ του Φαίακα για να κλείσει το ημίχρονο με μια διαφορά 5 τερμάτων (17-12). Το β ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και πλησίασαν με ένα 3-0, αλλά ο ψυχρός εκτελεστής ονόματι Γεωργιάδης Διονύσης δεν επέτρεψε να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του Φαίακα, έτσι περνά και πάλι μπροστά με 22-17 , σκορ ασφαλείας που πήγε μέχρι το τέλος. Εκεί που στα κρίσιμα 5 τελευταία λεπτά την θέση κάτω από τα γκολποστ πήρε ο έμπειρο Ανδρέας Σκορδίλης που είχε 5 αποκρούσεις, τόσες που έδωσαν αέρα στην ομάδα του για να πανηγυρίσει το τελικό 30-25, Νίκη και παραμονή στην μεγάλη κατηγορία!
Αξίζει να πούμε πως οι παράγοντες του Φαίακα είχαν απεσταλμένους στον άλλο αγώνα που ενδιέφερε το αποτέλεσμα του σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στην Κέρκυρα, στον
Αγώνα Παράδεισος Αμαρουσίου- Αλέξανδρος Αξιούπολης Κιλκίς, οι οποίοι είχαν και ανοικτή ακρόαση με το γήπεδο και ζούσαν το σκορ λεπτό προς λεπτό. Εκεί που τελικά η Αξιούπολη έκανε την υπέρβαση και κέρδισε με 25-24. Στην Β εθνική υποβιβάστηκαν οι Ελπίδες Πάτρας και η Αναγέννηση Βύρωνα που έχασε από το Λουτράκι με 3 τέρματα διαφορά.
Επίσης να αναφέρουμε πως η ομάδα εφήβων του Φοίβου Συκεών κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων και έχει στις τάξεις της 3 διεθνείς με την Εθνική Νέων (Μέτσης, Τάτσης και Δελημήτης), στο προπονητικό τιμ της οποίας βρίσκεται και ο Κερκυραίος Πέρρος Νίκος
Η διαιτησία των Κουλούρη- Δημάκη ήταν αρκετά προσεκτική, απλά να τονίσουμε κάτι που και οι παράγοντες του Φαίακα επισήμαναν όταν έδωσαν συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για την προσπάθεια της, ότι σε όλον τον αγώνα ο Φοίβος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, πράγμα θεμιτό φυσικά, όπως τόνισαν οι του Φαίακα, να αγωνίζονται για την ομάδα τους οι αθλητές ανεξάρτητα αν το παιγνίδι ήταν γι αυτούς βαθμολογικά αδιάφορο!
Φαίακας (Τριβυζάς Γιάννης) Ρίγγας, Λαβράνος, Καραμανλής 5, Γεωργιάδης 11, Ατσαλής 2, Βάγιας, Τσίλης 8, Μαντζουρογιάννης 1, Κυριακίδης Δ 1, Λιτσαρδόπουλος, Κυριακίδης Α 2, Σουρβίνος, Σκορδίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: