Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον Ορέστη Αλεξάκη

Εκδήλωση προς τιμή του Κερκυραίου ποιητή Ορέστη Αλεξάκη ,πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την στήριξη των εκδόσεων Γαβριηλίδη και του βιβλιοπωλείου "Βιβλιορυθμός".
Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων "βιβλιορυθμός", οι Θεσσαλονικείς τίμησαν τον καταξιωμένο ποιητή μας για το έργο του και τη μεγάλη του προσφορά στα γράμματα.
Τριάντα μέλη του Συλλόγου Κερκυραίων "Οι Φαίακες" έδωσαν το μεγάλο παρόν με τον Πρόεδρο Θέμη Παγιατάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Γιάννη Καλαϊτζόγλου και της Ευτυχίας Λουκίδου, οι Φαίακες τραγούδησαν όλοι μαζί και χάρισαν στον ποιητή μας το αγαπημένο του τραγούδι " Μενεξέδες και ζουμπούλια".
Μεγάλη ήταν η συγκίνηση και η περηφάνια που ένιωσαν οι Φαίακες καθόσον για άλλη μια φορά η Θεσσαλονίκη τιμά την Κέρκυρα.
Μίλησαν για τον ποιητή μας : H ποιήτρια και πεζογράφος Μαρία Κέντρου Αγαθοπούλου, η ομότιμος καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Ζωή Σαμαρά, η ποιήτρια Μαρία Καραγιάννη, και ο ποιητής Μάρκος Μέσκος. Ποιήματα του Ο.Αλεξάκη διάβασε η Ποιήτρια Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: