Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα άκουσε ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Παιδείας

Στην Κέρκυρα βρέθηκε χτες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαιδής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Βιώσιμης εβδομάδας ανάπτυξης.
Ο κ. Κουλαιδής είχε ωστόσο συναντήσεις με φορείς της εκπαίδευσης αλλά επισκέφτηκε και σχολεία του νομού.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι "τα Ιόνια Νησιά και ειδικά η Κέρκυρα, έχει μια σπουδαία πολιτιστική παράδοση και θεωρώ ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την παράδοση προκειμένου να χτίσουμε σ’ αυτήν με στόχο την παροχή καλύτερης εκπαίδευσης. Στις συναντήσεις που είχα με τους εκπαιδευτικούς, διαπίστωσα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και τους διαβεβαίωσα για την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στη λύση τους. Πρόκειται για προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη σχολική στέγη αλλά και ειδικά ζητήματα του νομού και της Περιφέρειας.
Οι εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί, δουλεύουν με αυταπάρνηση και το Υπ. Παιδείας θεωρεί ότι με πρωταγωνιστή τον εκπαιδευτικό, μπορεί να βοηθήσει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων μας. Έχουμε ειδικές δράσεις για τα προγράμματα σπουδών, τα ολοήμερα σχολεία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την αυτοαξιολόγηση κ.α. Ως προς την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αντιμετωπιστεί στο μέλλον, αφού πρώτα υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στα πρώτα επίπεδα της εκπαίδευσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: