Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Λόγω ΕΣΠΑ δεν αλλάζουν οι Περιφέρειες

"Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το υπουργείου Οικονομία εισηγείται προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση να μην αλλάξουν οι περιφέρειες για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013", γιατί κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια.
"Οι περιφέρειες αν αλλάξουν όρια θα παρουσιαστούν δυσκολίες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ και είναι σχεδόν βέβαιος... ο κίνδυνος να χαθούν κοινοτικοί πόροι", λέει στην "Κ.Ε." ο Γ. Ντόλιος, υφυπουργός Εσωτερικών. "Σε μια περίοδο δημοσιονομικής κρίσης και ενός κολοσσιαίου ελλείμματος ρευστότητας δεν μπορείς να το ρισκάρεις"
Εδώ ο Καλλικράτης βρίσκεται στον αέρα, τα δημοσιονομικά μας βρίσκονται στον "αέρα", τέτοιοι δύσκολοι καιροί δεν προσφέρονται για όποιες αλλαγές.
Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό και σίγουρα θα έχει να κάνει και με την εξέλιξη των σχέσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Στη δίνη όλων των παραγόντων ευελπιστούμε όλες οι δυσκολίες να παρακαμφθούν και οι περιφέρειες να ανασχεδιαστούν σύμφωνα με αντικειμενικά γεωγραφικά κριτήρια και η όλη εξέλιξη να έχει θετική κατάληξη για την Αιτωλοακαρνανία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: