Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Επιτυχημένο το σεμινάριο διαιτησίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο Διαιτησίας που διοργάνωσε τη Δευτέρα 22 του Μάρτη το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, που είχε ως στόχο την ουσιαστική επιμόρφωση των διαιτητών, τη στήριξη του έργου και του ρόλου διοικητικών παραγόντων και προπονητών, αλλά και τη συνεργασία όλων των συντελεστών του ποδοσφαίρου.
Ήταν μια σημαντική βραδιά αφού δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να μπουν στο πνεύμα της ενιαίας αντιμετώπισης των κανονισμών, χωρίς πολλές οπτικές, διαφορετικές απόψεις και υποκειμενισμούς στα θέματα της διαιτησίας.
Η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Διαιτητές, προπονητές και παράγοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εισήγηση του Διευθυντή Ανάπτυξης Διαιτησίας της Ε.Π.Ο Κύρου Βασσάρα, ο οποίος με πρακτικό τρόπο έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή των κανονισμών ποδοσφαίρου, ενώ κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί από πολλούς παρευρισκόμενους.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας θα συνεχίσει την προσπάθεια παραπέρα αναβάθμισης της Κερκυραϊκής διαιτησίας μέσα από αντίστοιχες επιμορφωτικές δράσεις με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου και την ανάδειξη και υποστήριξη νέων ταλαντούχων διαιτητών που θα το εκπροσωπήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε η νέα σχολή διαιτησίας

Ολοκληρώθηκε η νέα σχολή διαιτησίας που διοργάνωσε το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, με τη συνδρομή του Συνδέσμου Διαιτητών Κέρκυρας και έγινε με όσα προβλέπονται από το νέο κανονισμό διαιτησίας.
Η εκπαίδευση των 15 νέων υποψήφιων διαιτητών έγινε με βάση την ύλη και το εποπτικό υλικό που διαμόρφωσε η Διεύθυνση ανάπτυξης διαιτησίας της Ε.Π.Ο και τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της UEFA.
Τα μαθήματα της σχολής, που λειτούργησε με την οργανωτική ευθύνη της Επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ έγιναν στην αίθουσα του Συνδέσμου διαιτητών με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών και εποπτικών μέσων διδασκαλίας, ώστε να έχουν όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η UEFA.
Στη σχολή, εκτός από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή Παύλο Δράμπαλο δίδαξε και ο Γιώργος Δούρος, εκπαιδευτής ΕΠΟ και πρώην διεθνής διαιτητής, από την Κόρινθο.
Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και τη Δευτέρα 22 του Μάρτη οι 15 υποψήφιοι διαιτητές υποβλήθηκαν στην προβλεπόμενη εξέταση με την ευθύνη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Διαιτησίας της Ε.Π.Ο.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας διαβεβαιώνει σε κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει αταλάντευτο το έργο που του αναθέτουν οι κανονισμοί και οι ανάγκες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ώστε να οδηγούμαστε σε συνεχή εξέλιξη και πρόοδό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: