Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Καλή η εμφάνιση των πυγμάχων του ΠΑΟΚ

Μεγάλη συμμετοχή είχε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών, που διεξήχθη στο κατάμεστο γήπεδο της Ελευθερούπολης στην πόλη της Καβάλας από 12 έως 15 Μαρτίου. Ο Πυγμαχικός Όμιλος Κέρκυρας έδωσε το παρών με τέσσερις πυγμάχους. Εκεί οι νέοι πυγμάχοι μας γνώρισαν την ήττα παρά την καλή τους εμφάνιση.
Αρχικά αγωνίστηκε ο Διαβάτης Σπύρος στην κατηγορία των 64 κιλών εναντίον του Μπαζάκου Σωτήρη, αθλητή της Καβάλας. Εκεί ο Διαβάτης παρά το καλό ξεκίνημα του δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση του αντιπάλου του και έτσι εγκατέλειψε με διακοπή από τον προπονητή του ενώ οι άλλοι τρείς πέρασαν στην επόμενη φάση άνευ αγώνα.
Την επομένη μέρα αγωνίστηκε ο Κίτσος Κωνσταντίνος στην κατηγορία των 75 κιλών αφού κατάφερε να ρίξει τα κιλά του κόντρα στον Κολάση Αντώνη του Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρά την υπεροχή του στο σκορ με 4 σημεία μπροστά, αποσύρθηκε από τον αγώνα αφήνοντας ανοιχτά τα ενδεχόμενα για μελλοντική διάκριση.
Ο Κολιάκης Δημήτρης αγωνίστηκε και αυτός στα 75 κιλά πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Παπαδόπουλο Εντουάρ του Αίολου Θεσσαλονίκης ο οποίος ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με ένα σημείο και ο αγώνας έφτανε στο τέλος, ο Κολιάκης έκανε νόημα στον προπονητή του να σταματήσει των αγώνα αφού οι δυνάμεις του των εγκατέλειψαν και ουσιαστικά να χαρίσει τη νίκη και το μετάλλιο στον αντίπαλο του ο οποίος το πανηγύρισε έντονα αφού δεν μπορούσε να πιστέψει την εξέλιξη του αγώνα.
Τέλος στην κατηγορία των 91 κιλών πήρε μέρος ο Γιαννούλης Θεοφάνης εναντίον του Καμπουράκη Κων/νου από τον Αίολο Θεσσαλονίκης ο οποίος ενώ ήταν δυο σημεία μπροστά στο σκόρ εγκατέλειψε τον αγώνα.
Ο προπονητής του συλλόγου Μοσχάτ Χρήστος τόνισε ότι "Είμαι ευχαριστημένος με την αξιοπρεπή εμφάνιση των νέων αθλητών μας οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλει το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στόχος μας όπως είχα πει ήταν η συμμετοχή αφού υπήρχε σίγουρα το άγχος του πρωτάρη, όπως και το μειονέκτημα της έλλειψης προπονήσεων λόγω των επερχόμενων πανελληνίων εξετάσεων. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδία για την προσπάθεια τους και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στις εξετάσεις".
Στη διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 120 αθλητές από 54 σωματεία όλης της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι οι φίλοι της πυγμαχίας παρακολουθήσαν συναρπαστικούς αγώνες, καθώς ο συναγωνισμός ήταν έντονος.
Οι νικητές
Στα 69κ. ο Χαρίλαος Μαχιλούδης (Μαχητές Ν. Περάμου), ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Χρήστου Αποστολάκη με 17-9 στα σημεία.
Στα 75κ. ο Ηλίας Τοσουνίδης-Σαββίδης (Βλαντιμίρ), ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Στυλιανού Ζακυνθυνάκη (Μαλεμπιτζόπουλος), καθώς διεκόπη από τον ιατρό στον α΄ γύρο.
Στα 81κ. ο Ανδρέας Μπουτχουτζής (ΠΑΟΚ), ο οποίος νίκησε στον τελικό τον Αλέξανδρο Μαστρογιαννάκο (Σπάρτακος Κερατσινίου) με διακοπή στον πρώτο γύρο.
Στα 91κ. ο Βασίλης Τσετσεβές (Συκιές Θεσσαλονίκης), ο οποίος νίκησε στον τελικό τον Αστέριο Μάττα (Αγ. Δημήτριος) με 17-6 στα σημεία.
Στα +91κ. ο Αλέξιος Ζαραντιασβίλι (Αρης Θεσσαλονίκης), ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Γιώργου Λάμπρου Πούλιου (Τάλως Λάρισας) με εγκατάλειψη στον δεύτερο γύρο.
Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο σύλλογος "Βλαντιμίρ" και τον τίτλο του Πολυνίκη κατέκτησε το σωματείο "Μαχητές Νέας Περάμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: