Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Κοιτάζουν όλοι προς Γκερέκου

Κρίσιμη περίοδο για την πολιτική της εικόνα διανύει η κερκυραία Υφυπουργός και βουλευτής Αντζελα Γκερέκου, καθώς τα συσσωρευμένα προβλήματα του Νομού της Κέρκυρας σε συνδυασμό με το πλήθος των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ, την έχουν αναδείξει ως το κεντρικό πρόσωπο της τοπικής πολιτικής σκηνής απ' το οποίο ζητείται ευθύνη και απάντηση για ολιγωρίες στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.
Η περίπτωση των αγροτικών επιδοτήσεων, της μεταφοράς στο νέο κτήριο του Νοσοκομείου, η καθυστέρηση στο έργο των φραγμάτων, η καθυστέρηση στην τοποθέτηση διοικήσεων στα Νομικά Πρόσωπα του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η ελλιπής διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας αλλά και η καθυστέρηση σαφών απαντήσεων από το Υπ.Πο. για την επιχορήγηση δράσεων στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας στα πλαίσια της UNESCO, είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα απ' τα οποία τόσο στα έντυπα όσο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ η κερκυραία υπουργός καλείται να πάρει θέση.
Η ίδια έχει επιλέξει την φειδωλή διαχείριση των μέσων ενημέρωσης, βλέποντας ότι η όποια γενική απάντηση σε υπαρκτά και λογικά ερωτήματα της κοινής γνώμης για τα οποία είναι νωπές ακόμη οι υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, θα την έπληττε περισσότερο. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο για μια σειρά άλλων στελεχών του κόμματος τα οποία ενώ περίμεναν μια άλλου τύπου διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων από το κυβερνητικό σχήμα και παράλληλα μια στοιχειώδη συνεργασία με το κόμμα και τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη για την πολιτική αλλαγή, βλέπουν τώρα να επαναλαμβάνονται τώρα τα ίδια μοντέλα και οι λογικές των ανθρώπων της εξουσίας.
Γι' αυτό ευθέως διατυπώνουν την κριτική και επικριτική τους άποψη δείχνοντας παράλληλα το τοπικό πολιτικό στέλεχος που κατέχει κυβερνητική θέση ως το πρόσωπο που οφείλει να απαντήσει σε όλα εκείνα τα οποία όφειλαν να διαχειριστούν άμεσα οι νέοι κυβερνώντες.
Δίπλα σ' αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο για την κερκυραία υφυπουργό με αφετηρία πραγματικά προβλήματα και ανάγκες του τόπου, εξελίσσεται και ένας σκληρός εσωκομματικός αγώνας μιας σειράς στελεχών του κόμματος ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης.
Όπως έλεγε παλαιό στέλεχος του κόμματος, από το οποίο τα ΚΝ ζήτησαν ένα σχολιασμό αυτής της κατάστασης, η κα Γκερέκου θυμίζει σήμερα την περίπτωση προκατόχων της οι οποίοι ήταν ή τουλάχιστον αισθάνονταν κυρίαρχοι του τοπικού πολιτικού παιγνιδιού, χωρίς όμως να έχουν αντιληφθεί τα υπόγεια ρεύματα στην κοινωνία τα οποία τελικά γέννησαν το καινούργιο ανατρέποντας το παλιό, ελπίζοντας ότι έτσι σειρά προβλημάτων τους θα αντιμετωπίζονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: