Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ψάχνουν μεγάλα φορτία θανάτου

Μια τεράστια επιχείρηση του λιμενικού σώματος της αστυνομίας και της Ιντερπολ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους για τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα χασίς και κοκαΐνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΚΝ το σήμα για τα φορτία του θανάτου τα οποία έχουν ξεκινήσει από τις Δαλματικές ακτές με ρότα τη θαλάσσια οδό της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους έχουν δώσει πράκτορες της Ιντερπόλ με αποτέλεσμα μια τεράστια διακρατική κινητοποίηση των σωμάτων ασφαλείας σε Ελλάδα, Ιταλία και Αλβανία.
Όπως είπε στα ΚΝ καλά ενημερωμένη πηγή, η θαλάσσια περιοχή ανιχνεύεται επί 24 ώρες το 24ωρο με ραντάρ και ελέγχεται κάθε πλεούμενο που κινείται σ' αυτήν. Ιδιαίτερα όμως σκάφη τα οποία μπορούν να φέρουν στο κύτος τους ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και έχουν τη δυνατότητα ταχύτατων πλεύσεων. Αυτό δεν σημαίνει, επεσήμανε η ίδια πηγή, ότι δεν ελέγχονται και τα αλιευτικά σκάφη ή οποιοδήποτε άλλο πλωτό μέσο καθώς οι λαθρέμποροι μηχανεύονται απίθανες μεθόδους για την μεταφορά των φορτίων του θανάτου.
Ακόμα, όπως σημείωσε, και μικρά υποβρύχια σκάφη τα οποία απέκτησαν από την διάλυση των στόλων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Για το σκοπό αυτό η χώρα μας έχει ενεργοποιήσει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από την Κέρκυρα έως τη Ζάκυνθο ειδικά καταδιωκτικά σκάφη με τεράστιας ισχύος ιπποδύναμη καθώς και εναέρια μέσα. Η θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κέρκυρας έως τα Στροφάδια της Ζακύνθου χτενίζεται καθημερινά από επιχειρησιακά ελικόπτερα που ψάχνουν οποιοδήποτε ύποπτο σημάδι των εμπόρων ναρκωτικών.
Παράλληλα με την κινητοποίηση στη θαλάσσια περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κινητοποιηθεί και στα σύνορα με την Αλβανία ενώ έχει ενεργοποιηθεί το σύμφωνο της Διακρατικής Συνεργασίας των αστυνομικών αρχών Ελλάδας - Αλβανίας και Ιταλίας με την τελευταία να έχει κινητοποιήσει ειδικές δυνάμεις του σώματος των καραμπινιέρων και της ακτοφυλακής, καθώς θεωρείται πως οι ακτές της Σικελίας είναι ο τελικός στόχος των εμπόρων ναρκωτικών για την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαίνης από όπου θα διακινηθούν προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
Στη γειτονική μάλιστα χώρα ενεργό ρόλο στην όλη επιχείρηση έχει αναλάβει και το πολεμικό ναυτικό με ελέγχους πλοίων μέχρι τα όρια του Τυρινικού πελάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: