Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ειδήσεις στο λεπτό

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος θα λειτουργήσει την 25η Μαρτίου 2010, εορτή του Ευαγγελισμού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας.
Στη συνέχεια θα προεξάρχει της Δοξολογίας για τη Εθνική εορτή, θα τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση και θα παραστεί στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
Tην Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 19:00 - 21:00, στην συνεδριακή αίθουσα ΚΕΔΗΚ (Φαληράκι), θα γίνει η παρουσίαση του έργου "Ευρυζωνικό Διαδικτυακό, Διαδραστικό Σύστημα Παροχής Τουριστικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας του Δήμου Κερκυραίων.
Το παραπάνω έργο αφορά την ενίσχυση και προβολή της τουριστικής δραστηριότητας του Δήμου μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Ο Φορέας Κορφιάτικης Εκφρασης στα πλαίσια της Μ. Εβδομάδας οργανώνει την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 20.30 στην Ιόνιο Ακαδημία εκδήλωση Λόγου και Μουσικής με θέμα "Από το θρίαμβο δια του Πάθους, στη Ζωή" με τη συνεργασία του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού.
Κατά τη διάρκειά της θα ακουστούν σε πανελλήνια πρώτη, δύο έργα του Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Μαυρόπουλου. Μουσική Διεύθυνση Σπύρος Ρουβάς.
Παρουσίαση Δ. Κούδα - Αργυρού. Ερμηνευτική προσέγγιση: Δ. Μεταλληνός. Απαγγέλουν οι ηθοποιοί Μαριέττα Σαββανή και Σπύρος Βέργης.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ
ΣΠΥΡΟΥ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κερκυραίου συγγραφέα Σπύρου Πλασκοβίτη θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 και ώρα 13.00 στον Κήπο των Παλαιών Ανακτόρων (Κήπος του Λαού), από το Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ.
Την προτομή, η οποία είναι έργο της Κερκυραίας γλύπτριας κ. Ρένας Κρουαζιέ, προσέφερε στην πόλη της Κέρκυρας η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού).
Στα αποκαλυπτήρια θα παραβρεθούν και μέλη της οικογένειας (η σύζυγος του συγγραφέα κ. Φούλα Πλασκοβίτη και ο γιος του κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας).

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2010
Η Αστρονομική Εταιρεία Κερκύρας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την "Ώρα της Γης 2010" διοργανώνει παρατήρηση της Σελήνης και του Κρόνου με τηλεσκόπια, στο σιντριβάνι της Πάνω Πλατείας, το
Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 από τις 8:30 μ.μ.
Η Αστρονομική καλεί όλους μας να σβήσουμε τα φώτα των σπιτιών μας για μια ώρα, συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Το πιανιστικό ντούο Πίντσετιτς-Σακελλαρίδης θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ γιά 2 πιάνα, με έργα των A.Piazzolla, S.Barber, I.Stravinsky, D.Milhaud, R.R.Bennett, Β.Kanakis.
Ένα μουσικό ταξίδι με έργα επηρεασμένα από τις μουσικές του κόσμου.
Ιόνιος Ακαδημία στις 21 Απριλίου 2010, 8.30 μ.μ.
Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η Ιερά Μητρόπολις ξεκίνησε τμήμα παραδοσιακών χορών ενηλίκων. Για το τρέχον έτος μπορούν να εγγραφούν από μαθητές Λυκείου και άνω.
Μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 1 στην πόλη της Κέρκυρας). Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο Ιεροδιάκονος Δανιήλ Γκαμουλάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: