Follow by Email

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων στηρίζει Πελάη αλλά δεν λέει λέξη για την υπόθεση των επιταγών

Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο επίμαχο θέμα των επιταγών του ξενοδοχείου Ακτή Μεσογγής, ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας με ανακοίνωσή του, στηρίζει το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Σταμάτη Πελάη στην κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα για τους χειρισμούς του στην όλη υπόθεση.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
"Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων με την ταξική του διοίκηση, τον πρόεδρο του Στ. Πελάη και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από διάφορους κλάδους, έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα σημαντικές και κερδοφόρες μάχες στα ξενοδοχεία ενάντια στις αυθαιρεσίες των ξενοδόχων.
Τέτοια μάχη ήταν και αυτή στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ που κερδήθηκε σε πρώτη φάση απ' τους εργαζόμενους και συνεχίζεται.
Ήταν αναμενόμενο ότι οι αγώνες αυτοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα ενοχλούσαν ιδιαίτερα όχι μόνον τους μεγαλοξενοδόχους αλλά και όσους πολιτικούς και συνδικαλιστές υπηρετούν συνειδητά την εργοδοσία. Δεν είναι τυχαίο ότι απ' την πρώτη στιγμή του μεγάλου αγώνα στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ, η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι συνδικαλιστές τους με επικεφαλής την κα Λίβερη και κα Καποδίστρια έκαναν ότι μπορούσαν για να υπονομεύσουν αυτόν τον αγώνα. Και συνεχίζουν τώρα λέγοντας συνειδητά ψέματα και συκοφαντίες για τον πρόεδρο του σωματείου Στ. Πελάη.
Στην πραγματικότητα στόχος τους δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά η ενότητα, η μαζικότητα και η δυναμική που έχει αποκτήσει το σωματείο. Στόχος τους είναι να σπείρουν σύγχυση στους εργαζόμενους, να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους στο σωματείο και στους αγώνες, να καλλιεργήσουν διασπαστικές τάσεις και να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους. Επιδιώκουν με το άνοιγμα της νέας τουριστικής σαιζόν να έχουν πλήξει όσο μπορούν το κύρος του σωματείου και να έχουν κάνει τους εργαζόμενους όσο γίνεται περισσότερο απρόθυμους για αγώνες. Αυτό ακριβώς δηλαδή που θα ήθελαν τόσο πολύ οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού. Γι αυτό τους καταγγέλλουμε ότι στη κυριολεξία κάνουν τα θελήματα των ξενοδόχων.
Χαρακτηριστικό είναι το απαράδεκτο γεγονός ότι μόλις μια μέρα πριν την εκδίκαση της αγωγής των εργαζομένων προς την εργοδοσία του ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ, στελέχη της παράταξης της κα Λίβερη αποσύρθηκαν απ' την αγωγή προσπαθώντας να πλήξουν την ενότητα των εργαζομένων και δημιουργώντας κλίμα για έκβαση της αγωγής υπέρ της εργοδοσίας.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κα Λίβερη και η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΚΚ) ακολουθούν τακτική υπέρ της μεγάλης εργοδοσίας. Το 2003 ήταν αυτή η πλειοψηφία που πρότεινε το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές.
Το 2006 ήταν επίσης αυτοί που στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να μπει στην διοίκηση του σωματείου μας άνθρωπος της εργοδοσίας από γνωστή τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που πρωτοστατούσε στην παραβίαση του ωραρίου και της Κυριακής αργίας.
Το 2008 η κα Λίβερη αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του ΕΚΚ για τις εκλογές του σωματείου μας για τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, ενώ ένα χρόνο μετά η κα Λίβερη απαίτησε για τις εκλογές του δικού της σωματείου κατά τις ημέρες Σαββάτου και Κυριακής να γίνουν στο ΕΚΚ και με αφορμή ότι αυτό δεν έγινε, έκανε μέχρι και αγωγή, προκειμένου να ακυρώσει τις εκλογές του σωματείου της. Απλή απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την εργοδοσία δεν έχουν συνήθως ούτε ιερό ούτε όσιο.
Βέβαια η επίθεση στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει και άλλο στόχο. Αποτελεί μέρος της προσπάθειας που γίνεται πανελλαδικά όχι μόνο απ' τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, αλλά και από μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων και ΜΜΕ, να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Γιατί είναι οι δυνάμεις αυτές που παλεύουν πραγματικά για να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι ενάντια σε αυτή την αντεργατική λαίλαπα που προωθούν το κεφάλαιο η Ε.Ε. και η κυβέρνηση της χώρας μας, με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου εντείνουν όλο και περισσότερο τη λασπολογία ενάντια στο ΠΑΜΕ καθώς βλέπουν ότι η λάσπη δεν πιάνει και όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και σωματεία έχουν στρέψει τις ελπίδες τους στο ΠΑΜΕ και συμπορεύονται μαζί του.
Απ' τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις γίνεται ολοφάνερο ότι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στο ΕΚΚ, είναι πλειοψηφίες μόνο στα χαρτιά και αυτό με νοθείες και σωματεία σφραγίδες. Ενώ στα μαρμαρένια αλώνια της ταξικής πάλης οι εργαζόμενοι έχουν κάνει την επιλογή τους και αυτό δείχνουν οι τελευταίες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βάλουν μια και καλή στο περιθώριο των αγώνων τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία και με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μετατρέψουν την αγανάκτηση τους σε αγώνα, σε αντεπίθεση, για να μην πληρώσουμε εμείς την καπιταλιστική κρίση τους για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΚΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ωστόσο ανακοίνωση εξέδωσε και η Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Κέρκυρας, η οποία επισημαίνει:
"Στα όσα προβοκατόρικα συκοφαντικά και ψευδή ανέφερε ο κ. Μπάνος ως δικηγόρος της πλειοψηφίας του Συνδέσμου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλύτερα είναι να απαντήσει στους 1000 απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους του κλάδου, στους 500 απολυμένους και απλήρωτους στα ξενοδοχεία Ζερβού, στους 200 εργαζόμενους και απλήρωτους του Ακτή Μεσογγή καθώς και να τους πληροφορήσει πότε θα πάνε για δουλειά.
Αυτά οφείλει να κάνει ο κ. Μπάνος καθώς επίσης και να κοιτάξει τον κλάδο του με τις εκατοντάδες απολύσεις μέσα σε ένα χρόνο με την απλήρωτη και μαύρη εργασία που επικρατεί στα καταστήματα.
Για τα όσα ψευδή αναφέρει για τις Κυριακές των καταστημάτων πρέπει να του φρεσκάρουν την μνήμη γιατί είναι επιλεκτικά αμνήμων διότι το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από το 1998 πήγε δύο νομάρχες στον εισαγγελέα με μηνύσεις για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ τότε η παράταξη του στο νομαρχιακό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές.
Οσον αφορά τις διασπαστικές κινήσεις που καταλογίζει στο Εργατικό Κέντρο διασπαστής είναι αυτός και η παράταξη του που εδώ και πολλά χρόνια διασπούν τους εργαζόμενους υβρίζοντας κάθε εργαζόμενο που δεν ανήκει στην παράταξη του ΠΑΜΕ όπως έπραξαν και στο τελευταίο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου στις 18 Μάρτη που προσπάθησαν να ακυρώσουν 25 σωματεία να συμμετέχουν στις επικείμενες ως έχει υποχρέωση εκ του νόμου τα ενέκρινε για να συμμετέχουν στις εκλογές αυτός και η παράταξη του προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα κατά της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου ζητώντας μάλιστα όλα τα στοιχεία των σωματείων για να τα πάρουν μαζί τους στο κόμμα, πράγμα που δεν μπορεί να πράξει το Εργατικό Κέντρο χωρίς την έγκριση των σωματείων μελών του.
Ζητά δε τριάντα χιλιάδες ευρώ αποζημίωση από το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου για να τα μοιραστούνε τα τρία ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ - ΚΚΕ.
Σας επισημαίνουμε ότι η επειδή η ανεξάρτητη φωνή του Εργατικού Κέντρου ενοχλεί την παράταξη το ΠΑΜΕ έχουμε δεχθεί τραμπουκισμούς με απειλές για τη ζωή μας πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας φοβίσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: