Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Τρεις συλλήψεις με την κατηγορία της σωματεμπορίας

Σε τρεις ακόμα συλλήψεις προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας αναφορικά με το κύκλωμα σωματεμπορίας στην Κέρκυρα, μια υπόθεση που σόκαρε την Κερκυραϊκή κοινωνία.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ένα ζευγάρι αλλοδαπών Αλβανικής υπηκοότητας μεταφέρουν παράνομα από ξένες χώρες, νεαρά κορίτσια τα οποία εκμεταλλεύεται εκδίδοντάς τα σε συγκεκριμένους πελάτες.
Μετά την σύλληψη της 18χρονης προέκυψε ότι είχε πέσει θύμα σωματεμπορίας.
Σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν στα ΜΜΕ ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας Κερκύρας Δημήτρης Μπινιέρης και ο Υποδιοικητής Ματθαίος Γιαννούλης ανέφεραν ότι μετά τις πληροφορίες που έδωσε στους αστυνομικούς η 18χρόνη κοπέλα χτες το βράδυ προχώρησαν στην σύλληψη δυο άντρων και μιας γυναίκας οι όποιοι φύλαγαν στο σπίτι τους κάτω από αντίξοες συνθήκες δυο νεαρά κορίτσια ηλικίας 18 και 22 και χρησιμοποιώντας εξαναγκαστικές τεχνικές συμπεριλαμβανομένων της εξαπάτησης και του εκφοβισμού τις ανάγκαζαν να εκδίδονται κατά εξακολούθηση. Μάλιστα από τα χρήματα που έβγαζαν περίπου 400 ευρώ η μια καθημερινά οι ίδιες δεν έπαιρναν τίποτα έκτος από ένα πιάτο φαγητό και ένα δωμάτιο στο σπίτι που κρατούνταν.
Συγκλονιστικό στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί ότι η 18 χρονη κοπέλα κρατούνταν από το ζευγάρι όταν ακόμα ήταν ενήλικη. Σημειώνουμε ότι η αστυνομία αναζητά την 22 χρονη κοπέλα η οποία λόγω φόβου εξαφανίστηκε από το σπίτι που κρατούνταν απλά και μόνο για να καταθέσει περισσότερα στοιχεία.
Η 18χρονη δεν συνελήφθη αφού θεωρήθηκε θύμα εγκλημάτων του άρθρου της σωματεμπορίας ενώ γι αυτήν πλέον θα επιληφθεί η πρόνοια προσφέροντας της καλύτερες συνθήκες ζωής.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η έρευνα συνεχίζεται ακόμα και με τα τηλεφωνά των πελατών που υπήρχαν στο καρνέ των αλλοδαπών.

Παράνομος οίκος ανοχής
Ο κ. Μπινιέρης αναφέρθηκε επίσης και εντοπισμό παράνομου οίκου ανοχής στην πόλη της Κέρκυρας. Πιο συγκεκριμένα μια 38χρονη αλλοδαπή είχε μετατρέψει το σπίτι της σε παράνομο οίκο ανοχής όπου συναντιόνταν έναντι αμοιβής με συγκεκριμένους πελάτες κλείνοντας τα ραντεβού της μέσω κινητού τηλεφώνου.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν την ίδια μέθοδο όπως και στην προηγούμενη περίπτωση καθώς ένας εξ αυτών υποδύθηκε τον πελάτη, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό που θα της δίδονταν, το οποίο και αφού παρέλαβε συνελήφθη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι η 38χρονη δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα και αφετέρου δεν είχε και πιστοποιητικό άσκησης του αρχαιότερου επαγγέλματος. Μετά από όλα αυτά τα παραπάνω με την δικογραφία εις βάρος της οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: