Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μια ανοιξιάτικη συναυλία αφιερωμένη στο χειμώνα που πέρασε

Είναι ίσως η πρώτη φορά που τρεις πολιτιστικοί φορείς της Κέρκυρας συναντώνται σε μία εκδήλωση. Είναι όμως σίγουρα μια σημαντική σημειολογικά συνένωση αφού Χορωδία, Φιλαρμονική και Ιόνιο Πανεπιστήμιο μαζί, είναι ό,τι ονειρεύεται κάθε Κερκυραίος για την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού του.
Πρόκειται με λίγα λόγια για μια εορταστική εκδήλωση που υποδηλώνει ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, ο Πολιτισμός της Κέρκυρας παραμένει ισχυρός κια υπόσχεται μια διαφορετική Άνοιξη.
Το Σάββατο λοιπόν 20 Μαρτίου, στις 8:00 μ.μ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας "Καποδίστριας", Αγίων Πατέρων 13, θα δοθεί τελικά η αναβληθείσα συναυλία του Γερμανού βαρύτονου Andreas Reibenspies που θα αποδώσει το “Χειμωνιάτικο Ταξίδι” του Σούμπερτ.
Είναι μία εξαιρετική συμπαραγωγή της Χορωδίας Κέρκυρας, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Φιλαρμονικής Ένωσης "Καποδίστριας"με σολίστ τον γνωστό βαρύτονο Andreas Reibenspies που συνοδεύεται στο πιάνο από τον Λάμπη Βασιλειάδη.
Ο Καθηγητής της Μουσικής Ακαδημίας του Trossingen, στην Γερμανία και πολυβραβευμένος σολίστας Andreas Reibenspies που θεωρείται ο νέος «Fischer- Diskau” έχει προσκληθεί σε πολλά φεστιβάλ και έχει δώσει συναυλίες στη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Ρωσία (Tchaikovsky Conservatory), στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Ιορδανία, στο Ισραήλ (Kfar Blum Chamber Music Festival), στη Βραζιλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Λετονία (National Opera Riga) και στο Μεξικό (CulturAle, Mexico City, Cervantino Festival, Guanajuato). Διεθνώς, έχει τραγουδήσει σημαντικούς ρόλους στις όπερες "Jakob Lenz" και "The Conquest of Mexico" του Wolfgang Rihm. Ο Reibenspies έχει αφιερωθεί στη σύγχρονη μουσική και τραγούδι.
Εκτός από αυτά τα ενδιαφέροντα, είναι πολύ γνωστός και ως τραγουδιστής ορατόριου. Άλλα ενεργά πεδία των μουσικών του ενδιαφερόντων είναι η συνοδεία και η διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του νικητήριου φωνητικού συνόλου Milagro στην Καρλσρούη. Από το 1989 μέχρι το 2003, ήταν καθηγητής τραγουδιού στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς της Χορωδίας Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: