Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Θα πάρουν εποχιακό προσωπικό για το νέο Νοσοκομείο

Την υπόσχεση κάλυψης των αναγκών του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης στο νέο κτήριο, δηλώνει ότι πήρε ο Γραμματέας του κόμματος στην Κέρκυρα Χρυσόστομος Μπούκας, ο οποίος συναντήθηκε με την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η διαφορά σε σχέση και με τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Χρυσόστομου Μπούκα και τις προϋποθέσεις που είχε θέσει το προηγούμενο διάστημα και με γραπτή του ανακοίνωση είναι ότι το προσωπικό αυτό αρχικά θα είναι εποχιακό και η διοίκηση του ιδρύματος η οποία θα οριστεί άμεσα θα προχωρήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο στην προκήρυξη κάλυψης των νέων θέσεων.
Ο κ. Μπούκας μάλιστα χαρακτήρισε αυτή την λύση ως ικανοποιητική στο αίτημα που διατυπώνει ο κερκυραϊκός λαός για άμεση μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο. Πρόταση που σύμφωνα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας ενώνει και δεν διαιρεί την κοινωνία.
Επιπλέον σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραμματέα του κόμματος, η κα Ξενογιαννακοπούλου αποδέχτηκε την πρόταση να έρθει στην Κέρκυρα αμέσως μετά την τοποθέτηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και να εξαγγείλει νέες δεσμεύσεις. Επιπλέον ο κ. Μπούκας έθεσε στην Υπουργό της υγείας το θέμα μετατροπής του υπάρχοντος νοσοκομείου όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου - Μονάδας Χρονίως Πασχόντων, κάτι για το οποίο δεν πήρε απάντηση από την κα Ξενογιαννακοπούλου η οποία υποσχέθηκε το όλο θέμα να μελετηθεί από την ΔΕΠΑΝΟΜ.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στην ανακοίνωσή του αυτή ο κ. Μπούκας κινήθηκε με τελείως διαφορετικό πνεύμα από ότι στην προηγούμενη στην οποία υπήρξε επικριτικός για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Υπουργός υπήρξε ευθύς, ειλικρινής με καθαρό λόγο και πλήρη γνώση των κοινωνικών αιτημάτων.
Επιπλέον ο κ. Μπούκας είπε ότι πήρε υποσχέσεις για την στελέχωση και του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα καθώς και των Κέντρων Υγείας τα οποία επίσης ως δομές της δημόσιας υγείας το Νομό, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: