Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σύλληψη στην Κέρκυρα για παράβαση του Νόμου "Περί όπλων" Πωλούσε πιστόλι κρότου - λάμψης

Ένας 28χρονος Έλληνας, κάτοικος Κερκύρας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην πόλη της Κέρκυρας από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, για παράβαση του Νόμου "Περί όπλων".
Συγκεκριμένα, σε διαδικτυακό χώρο (internet) ο 28χρονος διαφήμιζε μεταξύ άλλων και την πώληση πιστολιών κρότου - λάμψης και προέβαλε στην ιστοσελίδα φωτογραφίες, τιμές αγοράς και τηλέφωνα επικοινωνίας, με έδρα το κατάστημα εμπορίας όπλων - ειδών κυνηγίου, ιδιοκτησίας της 56χρονης μητέρας του.
Αστυνομικός, προσποιούμενος τον πελάτη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συλληφθέντα και έκλεισε συμφωνία - παραγγελία προκειμένου να αγοράσει ένα πιστόλι κρότου - λάμψης και εκατό φυσίγγια, αντί του ποσού των 250 ευρώ τα οποία είχαν προσημειωθεί.
Παρουσιάστηκε στη συνέχεια ο αστυνομικός - πελάτης στο κατάστημα όπου ο δράστης, αφού πήρε το χρηματικό ποσό του πούλησε το πιστόλι και συνελήφθη καθόσον στερούνταν της προβλεπόμενης άδειας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα ανευρέθη σε ατομικό τσαντάκι ώμου του δράστη, ένα πυροβόλο όπλο - πιστόλι με ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 12 ακόμη φυσίγγια, το οποίο έφερε θήκη ανάρτησης ζώνης παντελονιού. Για το ανωτέρω όπλο είχε χορηγηθεί στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος "Αδεια αγοράς - Μεταφοράς Πυροβόλων Οπλων" από την αρμόδια αρχή, η οποία δεν έλαβε μέτρα για την ασφαλή φύλαξή του και το είχε παραχωρήσει στον ανωτέρω συλληφθέντα γιό της.
Τα ανωτέρω όπλα και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ της συναλλαγής κατασχέθηκαν. Ο δράστης με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον της κας Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: