Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Ν. Κέρκυρας συμμετέχουν αύριο Τετάρτη στην 4ωρη στάση εργασίας τις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας καθώς και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου που εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας "στο πλαίσιο των αντιδράσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία θα πλήξουν το εισόδημα, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και θα ανοίξουν το δρόμο για την πλήρη κατάργηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες των εργαζομένων της χώρας μας, αποφάσισε να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα από ένα πολύμορφο πρόγραμμα και ενημέρωσης των εργαζομένων.
Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων.
Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.
Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή της την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής - Άνω Λιοσίων, στο πλαίσιο των αντιδράσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα κοινωνικά άδικα και μονομερή μέτρα της κυβέρνησης που φορτώνει τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους και συνταξιούχους, αποφάσισε την παράταση του κλεισίματος όλων των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010.
Η απόφαση αυτή εκφράζει τις διαθέσεις συνολικά των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν δραματικά τα οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Τα σοβαρά δημοσιονομικά, οικονομικά προβλήματα της χώρας που μεγεθύνονται από τα εκβιαστικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών με τη συναίνεση και την ανοχή των "νεοφιλελεύθερων" των Βρυξελλών και των "ισχυρών" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλουν στη χώρα μας βάρβαρα μέτρα κατά των εργαζομένων που βυθίζουν την Ελλάδα στην ύφεση και πυροδοτούν την ανεργία. Οι απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο είδη δρομολογούνται μέσω της προετοιμασίας της κοινής γνώμης από κατά παραγγελία δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθημερινά να βρίσκονται στους ΔΡΟΜΟΥΣ και να συμμετέχουν σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις - συγκεντρώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
Λέμε ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. ΟΧΙ στην υποβάθμιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που χρόνια τώρα πλουτίζουν σε βάρος του ΛΑΟΥ . Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς, αμέτοχοι και αδρανείς. Ενωτικά, μαζικά, δυναμικά αντιστεκόμαστε στις αντεργατικές πολιτικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: