Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Νέες εκθέσεις ζωγραφικής στην Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων

Έκθεση "Ταξίδι" του Josef Psencik
Σήμερα Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, εγκαινιάζεται στην “Αίθουσα Τέχνης” η έκθεση Ταξίδι, με θέμα την ανθρώπινη περιπλάνηση, του τσέχου εικαστικού καλλιτέχνη κ. Josef Psencik που ζει και δημιουργεί στην Κέρκυρα.
Η δράση του κ. Psencik έχει ενταχθεί πρόσφατα στην πλούσια παραγωγή των νέων καλλιτεχνών του τόπου που συχνά έχουν ευρωπαική προέλευση και καταγωγή και αποτελούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό στοιχείο της κερκυραικής πολιτισμικής φυσιογνωμίας.
Με ιδιαίτερη χαρά επομένως προσκαλούνται όλοι οι φίλοι της τέχνης και κυρίως οι νέοι καλλιτέχνες να γνωρίσουν τον κ. Psencik και τα έργα του στην παρούσα έκθεση που θα διαρκέσει έως την 14η Μαρτίου 2010 και θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό καθημερινά, 10.00-18.00. Ώρα έναρξης 19.00.

Εκθεση ζωγραφικής του κ. Βασίλη Σταύρου
Επίσης σήμερα Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010 εγκαινιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών εκθέσεων (Περιστύλιο) της “Πινακοθήκης του Δήμου Κερκυραίων” η έκθεση ζωγραφικής του κ. Βασίλη Σταύρου.
Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα της ενασχόλησης του καλλιτέχνη με ποικίλες τεχνικές που συνιστούν και σταθμούς στην πορεία της μακριάς διαδρομής του.
Με το χαρακτήρα επομένως μίας αναδρομής η παρούσα έκθεση θα προσφέρει την δυνατότητα γνωριμίας με το έργο του καλλιτέχνη αλλά και την ευρεία δράση του στην διάδοση της τέχνης.
Η έκθεση που θα διαρκέσει έως την 23η Μαρτίου 2010, θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό καθημερινά εκτός Σαββάτου και Δευτέρας. Ώρα έναρξης 19.00. Ώρες λειτουργίας 10.00-16.00.

“Με τα μάτια ανοικτά” της Ντέμυ Καιά
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ, έκθεση ζωγραφικής της Ντέμυ Καιά στο Τμήμα Β της Πινακοθήκης. Διάρκεια 29 Μαρτίου-30 Απριλίου 2010. Ώρες λειτουργίας 10.00-16.00 (εκτός Δευτέρας και Σαββάτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: