Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

22 Ξενοδοχοϋπάλληλοι ξεπέρασαν τον Στ. Πελάη

Μηνυτήρια αναφορά για καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων κατέθεσαν μαζικά χθες 22 ξενοδοχοϋπάλληλοι του "Ακτή Μεσογγής" ζητώντας από τη δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους υπευθύνους της γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας για την στάση της απέναντί τους.
Με την κίνησή τους αυτή οι 22 ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ακτή Μεσογγής ξεπέρασαν στην πράξη την διοίκηση του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που δήλωνε τελευταία ότι οι ενέργειες και οι πράξεις της στην υπόθεση της γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας είχε την ομόφωνη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.
Μάλιστα η διοίκηση του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων με δηλώσεις του γραμματέα της στο Κερκυραϊκό Κανάλι χαρακτήριζε ως "βαποράκι" της εργοδοσίας την ξενοδοχοϋπάλληλο και αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Αναστασία Καποδίστρια, η οποία πριν από 15 ημέρες είχε δημόσια εκφράσει την αντίρρησή της για το ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων παρέλαβε στο όνομά του επιταγές οι οποίες αντιπροσώπευαν μισθούς των εργαζομένων μετά από σχετική συμφωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Επιπλέον η κα Καποδίστρια ζητούσε τη δημοσιοποίηση αυτών των επιταγών καθώς και του σχετικού συμφωνητικού με την ιδιοκτησία του "Ακτή Μεσογγής" χωρίς όμως μέχρι σήμερα η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και προσωπικά ο Πρόεδρός του Σταμάτης Πελάης να θελήσει να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία.
Στην μηνυτήρια αναφορά τους οι εργαζόμενοι του "Ακτή Μεσογγής" σημειώνουν μεταξύ άλλων:
"Εργασθήκαμε κατά το έτος 2009 στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ως εξής και με τις εξής ειδικότητες μας οφείλονται δε τα εξής καθαρά ποσά το ύψος των οποίων συνομολογεί η εναγομένη δεδομένου ότι παρέδωσε καταστάσεις με το ύψος αυτών στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ προς αναγνώριση ασφαλιστέου χρόνου ύστερα από ενδελεχή έλεγχο, κατά περίπτωση, του λογιστηρίου της, για την συμπερίληψη σ' αυτούς αναδρομικών ποσών ΣΣΕ, νυκτερινής εργασίας, εργασίας κατά την 6η ημέρα κ.λ.π.
Επίσης μας οφείλονται διάφορα ποσά τα οποία κατωτέρω αναλύονται κατά περίπτωση από extra παρασχεθείσα εργασία για την προετοιμασία λειτουργίας του ξενοδοχείου κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο των ετών 2007-2008-2009. Η εργασία μας αυτή αμοιβόταν με βάση ειδικές συμφωνίες με την εναγομένη και για τον λόγο αυτό δεν παραπέμπουμε, ως προς αυτές, σε ΣΣΕ ή ΔΑ. Το ύψος των ποσών που μας οφείλονται από την ανωτέρω αιτία έχει υπολογισθεί από το λογιστήριο της εναγομένης και έχει συνομολογηθεί ως άθροισμα καθαρών ποσών, όπως άλλωστε και τα λοιπά επί μέρους ποσά, κατά την διαδικασία έκδοσης των με αρ. αποφάσεων 1079/2009 και 1153/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας που εκδόθηκαν κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων" (…).
"…Επειδή όλοι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της μηνυόμενης εταιρείας διέπραξαν τα αδικήματα της κατά συρροή και τα' εξακολούθηση καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών ημερομισθίων, δώρων, επιδομάτων και μας έχουν φέρει σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.
Επειδή πρέπει να προσδιορισθεί δικάσιμος της εκδίκασης της μήνυσής μας, όπως ορίζει ο νόμος, σε 15 ημέρες από τη κατάθεσή της. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας ΜΗΝΥΟΥΜΕ Όλους τους νομίμους εκπροσώπους και τους υπευθύνους της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ Α.Ε.", με έδρα την Αθήνα (Θησέως 330) ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ την Ποινική τους δίωξη και τη νόμιμη τιμωρία τους. Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για το ποσό των 30 Ευρώ με επιφύλαξη για την ηθική βλάβη που υποστήκαμε. Ζητάμε δικάσιμο όπως ορίζει ο νόμος εντός 15 ημερών για τη μήνυσή μας αυτή".

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σε ανακοίνωση την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα και η οποία φέρει τις ιδιόχειρες υπογραφές τους, καταγγέλλουν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και προσωπικά τον πρόεδρο κ. Σταμάτη Πελάη, για αυταρχική συμπεριφορά που αποκλείει κάθε αντίθετη άποψη προσθέτοντας πως όταν θέλησαν να διατυπώσουν διαφορετική άποψη δέχτηκαν τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:
"Οι κάτωθι εργαζόμενοι του "Ακτή Μεσογγή" θέλουμε να καταγγείλουμε την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία μας απέκλεισε από το εκ του Νόμου (ΣΣΕ) απορρέουν δικαίωμά μας περί υποβολής της αίτησης επαναπρόσληψης, με σκοπό να μείνουμε χωρίς δουλειά. Επιπλέον, χάνουμε το δικαίωμα της αποζημίωσης και αναρωτιόμαστε αν η συγκεκριμένη πλειοψηφία του Δ.Σ. διαθέτει τόσα χρήματα, ώστε να πληρώσει η ίδια τις αποζημιώσεις μας… Αυτό είναι το ενδιαφέρον των "δημοκρατικών" συναδέλφων για τους εργαζόμενους; Ρώτησαν κανέναν από εμάς αν έχουμε να θρέψουμε την οικογενείας μας, να πληρώσουμε τα δάνεια μας και τις υποχρεώσεις μας στην περίπτωση που μείνουμε χωρίς δουλειά;
Αλήθεια …. Γιατί μας αποκαλούν απεργοσπάστες; Μήπως δε σταθήκαμε και εμείς έξω μαζί τους; Ή μήπως του ενοχλεί το ότι δεν συμβιβαστήκαμε με την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου κ. Πελάη και τον αποκλεισμό και αντίθετης άποψης κι έτσι αποφασίσαμε να μπούμε και να δουλέψουμε παρά τους τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς που δεχτήκαμε από την κουστωδία του κ. Πελάη; Κρίναμε ότι έπρεπε να μείνει ανοιχτό το Ξενοδοχείο κι ενεργήσαμε έτσι ώστε να μη δώσουμε το δικαίωμα στην εργοδοσία να το κλείσει.
Ευχαριστούμε όσους συναδέλφους μας βοήθησαν με σκοπό να μη χάσουμε τα δεδουλευμένα μας τα δικαιώματα μας αλλά και τη δουλειά μας την ίδια…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: