Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πρωταθλητής Α2 ΕΣΚΑΒΔΕ ο ΦΑΙΑΚΑΣ

Με τον καλύτερο τρόπο και με την εκπλήρωση των στόχων που είχαν τεθεί από την αρχή της περιόδου ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο η ανδρική ομάδα του ΦΑΙΑΚΑ, η οποία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια της Α2 κατηγορίας ΕΣΚΑΒΔΕ και επέστρεψε στην υψηλότερη κατηγορία.
Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Καλαθοσφαιρικής Ενωσης “Φαίακας” αναφέρει: “Περισσότερο, πάντως, από την άνοδο της ομάδας στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ, αυτό που μας ευχαριστεί και μας κάνει αισιόδοξους είναι ότι η ομάδα λειτούργησε βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού, που κυρίως περιείχε τη σταδιακή ανανέωση και τη φροντίδα για την επόμενη μέρα.
Σε αυτή τη βάση 8 νέα παιδιά - 4 έφηβοι και 4 παίδες - από τα τμήματα υποδομής μας αγωνίζονταν εκ περιτροπής στην ανδρική ομάδα. Σχεδιάζαμε και νομίζουμε ότι τα καταφέραμε να αποτελείται κατά το ήμισυ η δωδεκάδα μας από έφηβους και παίδες αθλητές.
Υπολογίζοντας τις τοπικές συνθήκες ανάπτυξης του αθλητισμού, τα νέα δεδομένα λειτουργίας του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τις παραμέτρους της οικονομικής συγκυρίας, στοχεύουμε για το επόμενο διάστημα να παραμείνουμε σταθεροί στο σχεδιασμό που έχουμε χαράξει και να φροντίσουμε με κάθε θυσία την επιστημονική και ποιοτική ανάπτυξη των υποδομών μας.
Επιθυμούμε να διαμορφώσουμε ένα σύλλογο που μέσα από το στελεχιακό του δυναμικό θα εγγυάται σωστή εκμάθηση της καλαθοσφαίρισης, υγιεινό τρόπο ζωής, αθλητική συνείδηση. Θα εγγυάται, επίσης, την ανάδειξη καλαθοσφαιριστών που θα συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ κι εκτός Κέρκυρας και θα στηρίξουν στο μέλλον την ομάδα μας. Οι Σκορδίλης και Χρυσικόπουλος του Άρη, ο Περούλης του Απόλλωνα Πάτρας, ο Ζώτος της Αναγέννησης Θεσσαλονίκης, ο Μπάνος της Κοζάνης και πολλοί άλλοι παίχτες που πέρασαν από το "σχολείο" της Κ.Ε. Φαίακας μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι.
Επιθυμούμε ακόμη να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι μακριά από εμάς η οποιαδήποτε ενέργεια "τύπου πυροτεχνήματος" που θα έστελνε την ομάδα πρόσκαιρα και χωρίς εχέγγυα σε κάποια εθνική κατηγορία και στη συνέχεια θα την οδηγούσε στο μαρασμό. Αν είναι να γίνει κάτι, θα επέλθει μέσα από υπεύθυνη και προγραμματισμένη λειτουργία της ομάδας. Τα λάθη του παρελθόντος μας διδάσκουν…
Σήμερα που η ομάδα επανέρχεται στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ αισθανόμαστε την ανάγκη να στρέψουμε τη μνήμη μας σε κάποιους ανθρώπους που στήριξαν με διαφορετικούς τρόπους τη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε τον προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Άκη Γεωργίου για τη συστηματική και συνεπή δουλειά του καθώς και τη συνεργάτιδα του κ. Φλώρα Χάρη για την υποστήριξη που παρείχε κυρίως στην προετοιμασία των νεαρών αθλητών.
Ευχαριστούμε τους αθλητές που στελέχωσαν την ανδρική ομάδα: Δηλαβέρης Φώτης, Πηγής Σπύρος, Μωραΐτης Ιάσονας, Ρίζος Σπύρος, Ούστογλου Χρήστος, Θεόδοτος Μάριος, Λέκκας Σπύρος, Σαγιάς Κώστας, Παυλογιάννης Κωνσταντίνος, Μαγκανάς Παναγιώτης, Σαμοΐλης Δημήτρης, Σαγιάς Αλέξανδρος, Παληκύρας Βαγγέλης, Μανέτας Νίκος, Προσαλέντης Κώστας, Τσουκιάς Δημήτρης, Ιγγλέσης Ορέστης, Αγγέλης Γιώργος, Νικομάνης Σπύρος, Καρδάκης Σπύρος, Κατσούρης Μάριος.
Ευχαριστούμε την εταιρεία ΔΟΜΟΚΑΤ ΜΠΕΤΟΝ και προσωπικά τον κ. Θεόδωρο Ασωνίτη καθώς και το Δήμο Αχιλλείων για την υποστήριξη που προσέφεραν στην ομάδα μας.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Σπάτουλα για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του στα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ομάδας από το 2006 έως και σήμερα.
Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους και ιστορικά μέλη του συλλόγου κ.κ. Λαμάκια Σπύρο και Λούβρο Σπύρο για την ηθική και υλική στήριξη που ανενδοίαστα συνεχίζουν να παρέχουν στην ομάδα μας.
Ευχαριστούμε το μέλος του Δ.Σ. - επίσης ιστορικού στελέχους του συλλόγου - κ. Τριαντάφυλλο Τζιοβάνι για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου που στεγάζονται τα γραφεία της Κ.Ε. Φαίακας.
Ευχαριστούμε τον ιατρό κ. Αλέκο Κοσκινά για τις υπηρεσίες που χρόνια τώρα παρέχει ανιδιοτελώς στην ομάδα μας.
Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και δόξα του κερκυραϊκού μπάσκετ κ. Κατερίνα Φακιολά καθώς τον κ. Γιάννη Μούτσο που επωμίστηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς τη γραμματειακή υποστήριξη των αγώνων.
Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών μας γιατί μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους αλλά και για τη στήριξη που μας παρέχουν.
Ευχαριστούμε, τέλος, τους δημοσιογράφους της τοπικής γραπτής, ηλεκτρονικής και δικτυακής ενημέρωσης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την ομάδα μας και τους παρακαλούμε θερμά να βρίσκονται κοντά μας τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων των ομάδων μας όσο και κατά διάρκεια της λειτουργίας μας, γιατί μόνο σε αυτήν τη βάση της ουσιαστικής κριτικής μπορούμε να βελτιώσουμε την οργάνωση της ομάδας μας και παράλληλα να προβάλουμε το άθλημα που υπηρετούμε.
Και μια αναγκαία σημείωση: Ελπίζουμε κάποτε η "επίσημη πολιτεία" να αναλάβει δυναμικά και ουσιαστικά τις υποχρεώσεις της απέναντι στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και να εγγυηθεί τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την αυτόνομη και απερίσπαστη λειτουργία τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: