Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πεσμένοι οι τζίροι στα μαγαζιά παρά τις εκπτώσεις

Πτώση της τάξεως του 20-25% καταγράφουν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Ανεμογιάννη, τα καταστήματα της πόλης παρά τις γενναίες όπως υποστήριξε, εκπτώσεις που προχώρησαν την τρέχουσα περίοδο σχεδόν όλα τα καταστήματα της Κέρκυρας.
Η περίοδος των εκπτώσεων ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο χωρίς όπως δήλωσε ο κ. Ανεμογιάννης, να διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιο ίχνος ανάκαμψης της αγοραστικής κίνησης.
"Η εικόνα της αγοράς είναι η ίδια όπως καταγράφεται τον τελευταίο χρόνο σε πανελλαδικό επίπεδο.
Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ο κόσμος εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός και προβληματισμένος παρά το ύψος των εκπτώσεων αφού σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το 70%", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.
Μετά το Σάββατο όπου και τελειώνουν οι εκπτώσεις, ο κ. Ανεμογιάννης προέβλεψε ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν κάτω από την μορφή των προσφορών, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος για έναν μήνα πριν και έναν μετά την νόμιμη περίοδο των εκπτώσεων.
"Ελπίζουμε πλέον στην θερινή περίοδο μιας και το Πάσχα είναι πολύ κοντά, έτσι ώστε να ανακάμψει κάπως η εμπορική κίνηση".
Εμείς πρόσφατα κάναμε μια σύσκεψη στη Νομαρχία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τους οποίους ζητήσαμε τον έλεγχο του παραεμπορίου αλλά και των αλλοδαπών καταστημάτων προκειμένου και εκείνα, να λειτουργούν κάτω από το νόμιμο πνεύμα με το οποίο εργάζονται όλα τα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: