Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Τα κτιριακά προβλήματα στο ΓΝΚ, η έλλειψη προσωπικού και η αναμονή της μετεγκατάστασης στο νέο Νοσοκομείο έχουν εξαντλήσει την υπομονή γιατρών, νοσηλευτικό προσωπικού, ασθενών και πολιτών.
"Κερασάκι στην τούρτα", ήταν η πλημμύρα για ακόμα μια φορά στο διάδρομο της Πνευμονολογικής κλινικής λόγω βλάβης στους σωλήνες.
Μάλιστα από την πίεση των νερών έπεσαν οι πλάκες που καλύπτουν το ταβάνι και ευτυχώς δεν υπήρχαν ασθενείς στο διάδρομο εκείνη την ώρα.
Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζει το συγκεκριμένο τμήμα ενώ από τις συνεχείς βλάβες δεν λειτουργούν οι τουαλέτες με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διαμαρτύρονται έντονα.
Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της μονάδας Δημήτρης Τσοπανίδης μιλώντας στα Κ.Ν για το θέμα αυτό αναρωτήθηκε γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα από τις υποσχέσεις όλων των υπευθύνων σημειώνοντας ότι "οι πολίτες εμείς όλη η Κερκυραϊκή κοινωνία ζητάμε μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο και πρόσληψη προσωπικού. Εγώ δεν φέρω καμία ευθύνη αν κάποιος ασθενής πεθάνει από ηλεκτροπληξία κατά την διάρκεια εξέτασης λόγω νερών", κατέληξε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος του Ενιαίου σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ Ντίνα Ιωάννου στις δηλώσεις της υποστήριξε ότι "Το υπάρχων κτίριο του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 5 χρόνια, η εικόνα που παρουσιάζει είναι τριτοκοσμική.
Και αυτό γιατί πιθανότατα δεν υπήρχε η διάθεση από πλευράς Κυβέρνησης, να διαθέσει κάποιο ποσό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά μας προβλήματα.
Έτσι, κρίνεται πλέον απαραίτητη η μεταφορά μας στο νέο κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες και παραδοθεί το συγκεκριμένο ίδρυμα.
Παράλληλα, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να καλυφθεί το κενό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το νέο Νοσοκομείο, με τις θέσεις εργασίες στο υπάρχων Νοσοκομείο να είναι περίπου 330 και τις οργανικές θέσεις να ξεπερνούν τις 720.
Το 5% του υπάρχοντος προσωπικού είναι σε μεταθέσεις, αποσπάσεις και χρόνιες άδειες. Όπως καταλαβαίνει κανείς, το νέο Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια κάτω από αυτές τις συνθήκες και με το υπάρχων προσωπικό. Απαιτούνται άμεσες προσλήψεις εργαζομένων.
Από εκεί και πέρα όμως, είμαστε υποχρεωμένοι ως εργαζόμενοι, να υπακούσουμε σε οποιαδήποτε εντολή όποτε και αν αυτή δοθεί και να προχωρήσουμε στην μετεγκατάσταση του υπάρχοντος ιδρύματος στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να λυθεί το αιώνιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με το 40% του οργανισμού λειτουργίας του νέου ιδρύματος".
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αντώνης Γεωργόπουλος από την πλευρά του τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο προσθέτοντας ότι "Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει σε πολύ άσχημα επίπεδα, το κτιριακό αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, το υπάρχων Νοσοκομείο καταρρέει και μια πιθανή μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, με το υπάρχων προσωπικό, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αφού θα λειτουργεί μόλις το μισό νοσοκομείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: