Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΠΕ ΚΩΤΣΕΛΑ: Η Νομαρχία περιμένει τον Δήμο Κερκυραίων

Το πλήρη φάκελο μαζί με τις ενστάσεις και τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Χωροταξίας από το Δήμο Κερκυραίων για να προχωρήσει η πολεοδόμηση της πολεοδομικής ενότητας Κωτσέλα.
Η Αντινομάρχης Μερόπη Υδραίου στις δηλώσεις της επισήμανε ότι «όταν ο φάκελος θα δοθεί στην αρμόδια υπηρεσία της ΝΑΚ θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία η οποία είναι να περάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας του Νομού, να ελεγχθούν οι ενστάσεις, να γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο επί όλης της πολεοδομικής μελέτης, να δοθεί στον μελετητή εντολή να προχωρήσει στις σημειακές τροποποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Χωροταξίας και του ΔΣ, και να αποστείλει ο φάκελος στο Υπουργείο για να εκδοθεί το Π.Δ.

Πολεοδομική ενότητα Αγίου Σπυρίδωνα
Αναφερόμενη στην πολεοδομική ενότητα Αγίου Σπυρίδωνα υποστήριξε ότι « τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Εκεί έχει γίνει και το Συμβούλιο Χωροταξίας του Νομού και ο μελετητής έχει πάρει εντολή να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του σχεδίου. Μετά από αυτό θα γίνει ανάρτηση στο Δήμο Κερκυραίων για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις αλλαγές που προέκυψαν από την αποδοχή ή όχι των ενστάσεων και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα αποσταλεί εκ νέου ο φάκελος από το Δήμο Κερκυραίων προς τη ΝΑΚ για να τον αποστείλουμε στο Υπουργείο.
Για την πολεοδομική ενότητα Μαντουκιού, εκεί τα πράγμα είναι ακόμα καλύτερα μιας και έχουμε στείλει ήδη τον φάκελο στο Υπουργείο για να εκδοθεί το Π.Δ.
Τέλος, εγκρίθηκε από τη Ν.Ε. Χωροταξίας και Περιβάλλοντος η σύναψη της σύμβασης με τον μελετητή για την υλοποίηση της γεωλογικής μελέτης η οποία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να αποσταλεί και εκείνη στο Υπουργείο».

Απάντηση Δήμου Κερκυραίων
Απάντηση στο θέμα αυτό έδωσε ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικαλεφ ο οποίος δικαιολόγησε την ανησυχία της κ. Υδραίου ωστόσο επεσήμανε ότι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη ούτος ώστε να μην υπάρξουν λάθη.
Όπως είπε «ένας από τους φακέλους που ακόμα δεν έχει κατατεθεί είναι οι ενστάσεις που και το δημοτικό συμβούλιο έχει εξετάσει. Ο σχετικός φάκελος χρειάζεται μια πολύ σοβαρή πολεοδομική εργασία για μια τόσο σπουδαία δουλειά. Θέλει σοβαρή αντιμετώπιση χωρίς προχειρότητα. Η αλήθεια όμως είναι ότι άλλοι έχουν ευθύνη και εμείς κάνουμε όλη την δουλειά. Σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν θα προωθήσουμε σύντομα το θέμα αυτό. Όμως θεωρώ ότι στην θητεία μου έγιναν πολλές πολεοδομήσεις για τον δήμο Κερκυραίων. Από την στιγμή που έχουν υποβληθεί 70 ενστάσεις , πρέπει να είμαστε σοβαροί και τεκμηριωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: