Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Με ενδιαφέρον πληροφορούμαι τελευταία ότι υπάρχουν αρκετές καταγγελίες στην πολεοδομία του Δήμου Κερκυραίων για διάφορες παραβάσεις.
Καλό θα είναι οι καταγγελίες αυτές να δουν το φως της δημοσιότητας και να πέσει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις.
Γιατί το λέω αυτό. Ο απλός πολίτης ο οποίος εκ των πραγμάτων εφαρμόζει το γράμμα του νόμου και όταν δεν το εφαρμόζει πέφτει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στο κεφάλι του, θέλει και το απαιτεί και βέβαια το απαιτεί και το Σύνταγμα να νιώθω ότι υπάρχει ισονομία. Σου λέει ο απλός πολίτης, γιατί στο δικό μου κτίριο να μου επιβάλλουν κόμβο και σε διάφορα άλλα μεγάλα κτίρια και επιχειρήσεις στα Κανάλια ή στον Ποταμό ο νόμος να είναι....τυφλός; Επειδή έχω απόλυτη, μα απόλυτη εμπιστοσύνη στο πολιτικό προϊστάμενο της συγκεκριμένης υπηρεσίας και επειδή πλέον βρίσκεται στην διπλανή πόρτα και το γραφείο του Δημάρχου, μετά την μετεγκατάσταση της πλειοψηφίας των δημοτικών υπηρεσιών στο Μαράσλειο, μπορώ να είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά; Θέλω να το πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα κάνουν το καθήκον τους. Και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Όταν κάποιος, έστω και από επαγγελματική διαστροφή ή από περίεργη ιδιοσυγκρασία, ζητά στοιχεία για κάποια υπόθεση, από την στιγμή που κανένας δεν έχει να κρύψει κάτι, θα πρέπει να δίνονται. Όχι τίποτε άλλο, για να μην υπάρχουν σκιές, χωρίς λόγο. Γιατί αν δεν δίνονται, τότε ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το γεγονός αυτό κατά το δοκούν. Γιταί λοιπόν να υπάρχουν σκιές; Όλα στο φως.

ΣΙΡΚΟΥΙ
Να δείτε πόσο περίεργοι τύποι είμαστε σε αυτό το νησί. Όλοι συμφωνούμε, όχι τώρα αλλά εδώ και χρόνια, ότι δεν πρέπει να περνούν νταλίκες και τριαξονικά από την πλατεία Σαρόκο. Όχι μόνο γιατί είναι αντιαισθητικό και αντι- λειτουργικό αλλά εγκυμονεί και κινδύνους. Τον περασμένο χειμώνα βιώσαμε, ως τοπική κοινωνία, μια τραγωδία με τον χαμό μια νέας γυναίκας.
Σας παρακαλώ ελάτε ένα βράδυ στη Μητροπολίτου Μεθοδίου, για να παρακολουθήσετε το ...ράλι που κάνουν οι διερχόμενες νταλίκες. Προφανώς για να προλάβουν το φέρι μποτ, αλλά η ουσία είναι ότι θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας Αυτές δεν είναι νταλίκες είναι....φόρμουλα 1 έτσι όπως τρέχουν. Έλεος, σας γίνει κάτι.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!
Και κάτι για την σχολική περίοδο. Εδώ και 10 με 15 χρόνια, έχει αρχίσει η συζήτηση για την αναγκαιότητα κατασκευής νέου σχολικού κέντρου στο Κοντόκαλι.
Τα παιδιά εν έτει 2009, μαθαίνουν μάθημα στο ίδιο κτίριο του 19ου αιώνα, που μάθαιναν γράμματα οι....προπαππούδες τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λόγω των αναγκών, έχουν ενοικιασθεί και νέα κτίρια, προαύλιος χώρος δεν υπάρχει και ανάμεσα στα κτίρια του σχολείου, περνά ο δημοτικός δρόμος!!!
Ξεκίνησε αυτή η συζήτηση, βρέθηκε το οικόπεδο από δωρεά, η υπόθεση ενεπλάκη σε μια ατέρμονη, άντε μακριά δικαστική εμπλοκή, η οποία κατέληξε πριν από έναν χρόνο. Όμως το οικόπεδο δεν είναι ακόμα άρτιο, πρέπει να γίνουν κάποιες διανοίξεις στο δρόμο πρόσβασης προς το σχολείο και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, για να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.
Πέρασαν 10 -12 χρόνια για να λυθεί η δικαστική εμπλοκή και ήδη μετράμε έναν χρόνο ...απραξίας. Σε λίγο, δεν ξέρω πότε ακριβώς, ενδεχομένως, να αρχίσει η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, οπότε αντιλαμβάνεσθε οι ανάγκες θα αυξηθούν, πότε θα γίνει το νέο σχολικό κέντρο στο Κοντόκαλι;;;;;;;;;;;;; Πολλά ερωτηματικά.
Με συγχωρείτε αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φταίει καμία Κυβέρνηση και κανένα Υπουργείο Παιδείας. Μάλλον το δικό μας το κεφάλι τα φταίει.

ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ;
Τελικά δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αγορά οικοπέδου για τις νέες φυλακές. Υπάρχει καθυστέρηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με την ορισμό Γενικού Γραμματέα και των άλλων θεσμικών οργάνων.
Τώρα τι να πω; Ότι είναι γραφτό μας να μην αγοραστεί ποτέ αυτό το οικόπεδο; Μήπως θα πρέπει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει το θέμα;

ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ
Με συγχωρείτε αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που παρουσιάζονται στα Μ.Μ.Ε και μιλούν για τον τουρισμό, είναι άσχετοι. Πραγματικά, πολύ άσχετοι.
Γιατί το λέω αυτό. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουμε ως τουριστικός προορισμός, είναι να δημιουργήσουμε κίνητρα για να μας επισκεφθούν. Φέρνω παράδειγμα συγκεκριμένο. Αν δεχτούμε ότι οι Άγγλοι είναι οι παραδοσιακοί μας πελάτες και αν επίσης δεχτούμε ότι έχουν πληγεί από την κρίση, θα πρέπει να τους δώσουμε μια ευκαιρία. Πως; Θα μπορούσαμε ως τουριστικός προορισμός, να συνεννοηθούμε με τον αντίστοιχο οργανισμό του ΟΑΕΔ της Αγγλίας και να κάνουμε προσφορές για να έρθουν οι Άγγλοι στο νησί μας. Θα μπορούσαμε να τους πούμε ότι στους ανέργους κάνουμε έκπτωση 50% ή 60%. Ή και παραπάνω. Όπως και άλλες προσφορές για να τους δημιουργήσουμε κίνητρα για να έρθουν με δεδομένη την αγάπη των Άγγλων για τις διακοπές.

ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ
Δεν πρόλαβε καλά, καλά να βρέξει και μετά τις πρώτες βροχές οι δρόμοι μετατράπηκαν σε....σουρωτήρι.
Δεν ξέρω ρε παιδιά τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσουμε ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε και μάλιστα γρήγορα.
Δεν είναι εικόνα αυτή, που παρουσιάζει το οδικό μας δίκτυο. Είναι απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο.
Θα πρέπει να ζητηθούν έκτακτες επιχορηγήσεις, για την συντήρηση του οδικού μας δικτύου.
Οι άλλοι δηλαδή γιατί τα καταφέρνουν; Τι είναι καλύτεροι. Και στον πάτο της γραφής να δούμε εμπράκτως να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα μας. Το δικαιούμαστε νομίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: