Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Αμεση ανάγκη να υπάρξει υπουργική απόφαση για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Το θέμα της διαχείρισης των αποριγμάτων παραμένει στην επικαιρότητα με τους αρμόδιους φορείς να πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για την οριστική επίλυση του ζητήματος ενώ αγκάθι αποτελεί η λήξη της προσωρινής άδειας για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στις 16-12-2009.
Μετά την έκκληση αγωνίας που απεύθυνε ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος προς τους αρμόδιους φορείς και κυρίως προς την Υφυπουργό Πολιτισμού –Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, έγγραφο προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Κων/να Μπιρμπίλη απέστειλε ο Σύνδεσμο Καθαριότητας.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου καθαριότητας Σωτήρης Μικάλεφ με δηλώσεις του υποστήριξε ότι στις 16-12-2009 λήγει η ισχύουσα άδεια λειτουργίας και δεν υπάρχει άλλος νόμιμος διαθέσιμος χώρος για την εναπόθεση απορριμμάτων.
Γι αυτό τον λόγο έχει ζητήσει να εκδοθεί θετική γνωμοδότηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για παράταση της λειτουργίας του χώρου Υγειονομικής ταφής απορριμμάτων ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Συνεχίζοντας ο κ. Μικάλεφ ανέφερε ότι «το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν αφορά μόνο την Κέρκυρα αλλά όλη την χώρα. Αυτή την στιγμή μιλάμε για 45 νομούς που καλούνται να διαχειριστούν το μεγάλο αυτό ζήτημα. Έχω ζητήσει από την κ. Μπιρμπίλη να έχουμε μια συνάντηση με θέμα την μεταβατικότητα του προβλήματος έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία μετά την λήξη των εργασιών στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου για το Γ Κύτταρο να προχωρήσουμε σε έργα αποκατάστασης του Α κυττάρου που λειτουργούσε μέχρι σήμερα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει από μέρους μου δεν ήταν εφικτό να έχω μια συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό.
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από πολλούς φορείς κυρίως στην έλλειψη ανταπόκρισης ενός αιτούμενου διαλόγου ο οποίος χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να λυθούν τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας. Ζητάμε την επαφή με την Υπουργό για να δούμε τους τρόπους που θα φύγουμε από ένα αδιέξοδο.
Είναι θέμα όλων, όχι μόνο των θεσμικών παραγόντων, έτσι ώστε να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουν λόγο οι βουλευτές, έχει μεγάλο λόγο η κ. Γκερέκου κυρίως στην διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεννόησης. Έχουμε κοινοποιήσει έγγραφα, έχουν φύγει και από τον Νομάρχη σύμφωνα με τις πληροφορίες μου και ζητάμε την λύση του θέματος αλλιώς θα βρεθούμε προς εκπλήξεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: