Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΑΣΠΗ
Ακόμα, καλά, καλά, δεν άρχισε ο προεκλογικός αγώνας και άρχισαν τα κτυπήματα κάτω από τη μέση. Ή αν θέλετε, μια και μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ τα ....συναδελφικά μαχαιρώματα.
Κύκλοι επιχειρούν να διασπείρουν την <<μεγάλη είδηση>>, ότι ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Φαναριώτης, έχει εγκατασταθεί στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Καλούδη.
Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Φαναριώτης αυτή την εποχή έχει εγκατασταθεί σε κάποια παραλία, κάνοντας διακοπές.
Μέχρι τις 4 Οκτώβρη έχουμε πολλά να ακούσουμε και ακόμα πολλά περισσότερα να δούνε τα ματάκια μας.
Υπομονή σύντροφοι.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΟΙΑΤΡΙΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Ένας <<παράγοντας>> ο οποίος έχει αποτελέσει πηγή δυσφήμισης του τόπου μας, είναι η τουριστοιατρική; Ουκ ολίγα τα δημοσιεύματα κυρίως του Βρετανικού τύπου για τα <<κατορθώματα>> της τουριστοιατρικής.
Παλαιότερα νομαρχιακά συμβούλια, κυρίως επί Παγκράτη, είχαν ασχοληθεί με το θέμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο προηγούμενος αντινομάρχης ο Στάθης Κουλουρίδης είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά ήρθε η αλλαγή στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δεν πρόλαβε να υλοποιήσει την πρόταση του.
Σήμερα η νέα νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, θα κάνει κάτι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος; Ο φίλος μου ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Κέρκυρας, τι λέει για το θέμα αυτό.

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;
Όταν ανακοινώθηκε από το Δήμο Κερκυραίων, η έγκριση των ποδηλατοδρόμων ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, βγήκαν οι γνωστοί <<κατεδαφιστές>> μιζέριαζαν στα διάφορα ραδιόφωνα. Και τι δεν είπαν, Ότι το ποδήλατο δεν είναι λύση, τι να κάνουμε τους ποδηλατόδρομους, και πολλά άλλα.
Ευτυχώς όμως έρχονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Αθήνας και τους ......βουλώνουν το στόμα, προβάλλοντας ρεπορτάζ από το πώς προωθούν άλλες ελληνικές πόλεις το ποδήλατο, ως εναλλακτική λύση και πρόταση για το κυκλοφοριακό.
Στην Ξάνθη μάλιστα, όπως έδειξε χθες η ΝΕΤ δύο φορές την εβδομάδα κάνουν βόλτες με τα ποδήλατα στους δρόμους της πόλης. Κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην πόλη μας με τις ποδηλατάδες που διοργάνωνε το γκρουπ στο facebook <<ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ>>.

<<ΙΣΧΥΡΟ>> ΟΝΟΜΑ
Να πω και κάτι άλλο. Ακούμε συνεχώς τους επαΐοντες να λένε ότι, δεν πηγαίνει καλά ο τουρισμός μας εξ αιτίας των υποδομών. Κούνια που τους κούναγε.
Όχι βέβαια ότι δεν χρίζουν αναβάθμισης, αλλά δεν είναι η αποκλειστική, όπως θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν, αιτία για την πτώση του τουρισμού μας.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μου έστειλε ένας φίλος δύο άρθρα ξένων εφημερίδων. Το ένα δημοσιευμένο στους Financial Times και το άλλο δημοσιεύτηκε στους New York Times. Αν τα διαβάσετε, θα εκπλαγείτε.
Προσέχτε, όχι πληρωμένες καταχωρήσεις. Άρθρα συντακτών οι οποίοι επισκέφθηκα την Κέρκυρα για διακοπές και γοητεύτηκαν από το νησί μας και τις ομορφιές του.
Τώρα που το σκέφτομαι, τελικά την έχουμε πατήσει, σαν αυτόν που έχει μια πανέμορφη γυναίκα, αλλά μετά από 20 χρόνια γάμου την βλέπει λες και είναι....ζάμπα.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ
Επειδή με ρωτούν συχνά πυκνά φίλοι μου, για το τι θα γίνει με τον άξονα Βορρά - Νότου οφείλω να πω δυο κουβέντες. Αν δεν προχωρήσει η παράκαμψη Μπενιτσών, έργο δύσκολο, το οποίο έχει μείνει πολύ πίσω, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ μας τον περιβόητο άξονα Βορρά Νότου.
Περιττό να πούμε ότι το έργο έχει αρχίσει να συζητιέται από την δεκαετία του 1980 και ενώ διανύουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το συγκεκριμένο έργο προχωρά με ρυθμούς του.... αραμπά.
Συμφωνώ ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο έργο, με δαιδαλώδεις διαδικασίες και πολλά εμπόδια που πρέπει να υπερκερασθούν για να το δούμε κάποτε να υλοποιείται.
Εκτός των δυσκολιών που έχουν προκύψει με την ολοκλήρωση των μελετών, το μεγαλύτερο εμπόδιο, για το συγκεκριμένο έργο, είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να υλοποιηθεί. Και πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να εξευρεθεί αυτό το τεράστιο ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου.
Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ......άξονας Βορρά - Νότου ΓΙΟΚ!!!!

ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, τα έσοδα φέτος από τον τουρισμό, μέχρι σήμερα βέβαια, παρουσιάζουν μείωση η οποία φθάνει περίπου το -24%. Την ίδια στιγμή άλλες ανταγωνιστικές χώρες παρουσιάζουν μείωση στα έσοδα γύρω στο -11%, για παράδειγμα, αναφέρω την Ισπανία και την Κύπρο.
Εδώ επιβεβαιωνόμαστε και στα δύο σημεία που έχουμε στο παρελθόν υπερτονίσει. Ποια δηλαδή; Το πρώτο. Το κρίσιμο μέγεθος, το οποίο δεν θα πρέπει να διαλανθάνει της προσοχής μας είναι, ο τζίρος και όχι οι αφίξεις.
Το δεύτερο σημείο. Οι άλλοι γνωρίζουν πολύ καλά να <<πουλούν>> το τουριστικό τους προϊόν και όχι να το ξεπουλούν. Όπως κάνουμε εμείς.
Απλά πράγματα, για να κερδίζουμε περισσότερα και να ζούμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: