Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: Μουσικός Ελληνομνήμων (τεύχος 3)

Κυκλοφόρησε το τρίτο τεύχος του Μουσικού Ελληνομνήμονα, της περιοδικής έκδοσης του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το τετραμηνιαίο περιοδικό έχει σκοπό την προβολή της πρωτότυπης ερευνητικής δουλειάς του Εργαστηρίου, αλλά και να λειτουργήσει ως γόνιμο βήμα ανταλλαγής απόψεων για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μουσικής στη χώρα.
Στο τρέχον τεύχος: ο Διονύσης Μουσμούτης παρουσιάζει πληθώρα νέων στοιχείων για το πέρασμα από τη Ζάκυνθο της Αμερικανίδας σοπράνο Αβόνια Μπόνεϋ το 1879, η Στέλλα Κουρμπανά αποκαλύπτει και σχολιάζει μια άγνωστη επιστολή του Σπύρου Σαμάρα προς τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή, ο Νίκος Μάμαλης ασχολείται ενδελεχώς με τη μουσική του Δημήτρη Μητρόπουλου για την παράσταση του Ιππόλυτου (1937), ο Χάρης Ξανθουδάκης παρουσιάζει τις ασματικές πρακτικές στην Κρήτη της πρώιμης Αναγέννησης μέσα από το λεξιλόγιο του Στέφανου Σαχλίκη, και ο Αλέξιος Γ. Σαββίδης προσφέρει ένα πορτραίτο του Γιάννη Βατικιώτη.
Ο Μουσικός Ελληνομνήμων διατίθεται δωρεάν από το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής και αποστέλεται ταχυδρομικά. Πληροφορίες, προηγούμενα τεύχη και εγγραφές παραληπτών στο eremus@ionio.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: