Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΑΠΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ
Το δημοσιογραφικό κλισέ είναι "απουσία με νόημα", όμως η απουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης από το γεύμα που παρέθεσε το προηγούμενο Σάββατο η Υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΑΣΕ, ήταν χωρίς νόημα. Παρά την προσπάθεια κάποιων, που ερμήνευσαν την απουσία, έτσι όπως τους βόλευε.
Ο κερκυραίος βουλευτής και Υπουργός Δικαιοσύνης, την ίδια ώρα, βρισκόταν σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο νησί.
Βλέπετε, είχαμε εξελίξεις σε σημαντικά θέματα, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργού Δικαιοσύνης και η συνεργασία με τον Πρωθυπουργό ήταν απαραίτητη. Το ψάξαμε και όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Κάποιες φορές τα πράγματα, και στην πολιτική, είναι απλά και δεν χρειάζεται να γινόμαστε ιθαγενείς, να θεοποιούμε τις αστραπές και τις βροντές, για να εξηγούμαι τα φυσικά φαινόμενα.

ΟΕΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;
Το περασμένο Σαββατοκύριακο πήξαμε στους αστυνομικούς. Σε κάθε τετράγωνο υπήρχε και ένας αστυνομικός. Φυσικά, η παρουσία των αστυνομικών οφειλόταν στην παρουσία των "υψηλών προσκεκλημένων" και μόνο. Εμάς βέβαια μας αγνοούν. Σιγά μην ενδιαφερθούν για μας.
Έφυγαν λοιπόν, οι υψηλοί προσκεκλημένοι και μαζί τους έφυγαν και οι αστυνομικοί. Άντε τώρα να βρεθεί τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Μπάχαλο χθες στην πόλη και τροχονόμο δεν έβλεπες πουθενά. Και που να δεις; Για υπάρχουν, αφού η αστυνομική δύναμη στην Κέρκυρα είναι ελλιπέστατη.

ΜΠΑΧΑΛΟ
Μπάχαλο, όπως έγραφα παραπάνω, χθες στους δρόμους της πόλης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε, όπως συνήθως, στην πάνω πλατεία και στους γύρω δρόμους. Αιτία; Το χούι κάποιων να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία, έξω από την πύλη του παλαιού φρουρίου, παρά την απόφαση του Δήμου Κερκυραίων να απαγορεύσει την στάθμευση.
Πραγματικά δεν γνωρίζω τι θα γίνει με αυτή την ιστορία. Εδώ ο ποιητής σηκώνει τα χέρια ψηλά.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ
Να πω και κάτι που έχει σχέση με τον τουρισμό. Θεωρώ ότι προσεγγίζουμε τον τουρισμό μας με λάθος τρόπο. Κοιτάζουμε πώς να ωφεληθούμε και δεν κοιτάζουμε, όπως οφείλουμε, τον πελάτη που θα μας φέρει το κέρδος. Το κέρδος έχει γίνει αυτοσκοπός μας και αυτό μας οδηγεί στις πολλαπλές στρεβλώσεις που διαπιστώνουμε όλοι μας στον τουρισμό μας.
Μου έλεγε κάποτε ένας τουριστικός πράκτορας, ότι, "όταν ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κέρκυρα, κοιτάζαμε τους τουρίστες στα μάτι, ενώ τώρα τους κοιτάμε στην τσέπη". Έτσι τους κερδίσαμε και αγάπησαν τον τόπο μας και σήμερα έτσι τους χάνουμε, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι κουτόφραγκοι.
Αν αλλάξουμε τρόπο προσέγγισης, τότε θα μπορέσουμε να διορθώσουμε και τις υποδομές μας και το επίπεδο υπηρεσιών μας, για να τους κάνουμε να περνάνε καλύτερα.
Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθουμε να πουλάμε το προϊόν μας σωστά. Έτσι κάνουν οι ανταγωνιστές μας.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Με το παραπάνω σχόλιο τι θέλω να πω. Δεν μπορεί οι τουαλέτες στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι ο ΟΛΚΕ να τις έχει κλειστές τρεις μέρες τώρα.
Είναι απλά τα πράγματα. Ακόμα και πρόβλημα να υπήρχε, έπρεπε οι υπεύθυνοι να φροντίσουν να λυθεί άμεσα.

"ΔΙΑΛΕΧΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ"
Με τους... "οραματιστές" που έχουμε μπλέξει, όχι μόνο προσπαθούν να απαξιώσουν την μεγάλη επιτυχία για την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων και την προώθηση του ποδηλάτου ως μια από τις λύσεις του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά θέλουν να καταστήσουν "όμηρο" την πόλη στις βουλές τους.
Έτσι συμφωνούν στο να κρέμεται έξω από τα καταστήματα η "πραμάτεια" προσδίδοντας στην πόλη μας, κάτι από ...Μοναστηράκι. "Πάρε κυρία μου, πάρεεεεε".
Κάντε μια βόλτα μέχρι την Ευρώπη σε πόλεις με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και το ίδιο ανάγλυφο με την παλιά πόλη, για να δείτε πως λειτουργούν οι πόλεις και τα ιστορικά κέντρα που προστατεύονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ.
Βέβαια κάποιοι έχουν συμφέροντα γι' αυτό υποστηρίζουν τέτοιες θέσεις και διχάζουν την τοπική κοινωνία. Στο τέλος έτσι όπως το πάνε κάποιοι θα δημιουργηθούν δύο στρατόπεδα. Από την μια οι επαγγελματίες και από την άλλη οι κάτοικοι. Μπράβο παιδιά καλά πάτε.

ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;
Κατανοώ ότι υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες, είναι άλλωστε θεμιτό και αποδεκτό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες.
Αλλά στο όνομα της ικανοποίησης αυτών των φιλοδοξιών να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα, ε, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.
Υπάρχουν και κάποια όρια τα οποία θα πρέπει να θέτουμε και να είναι αποδεκτά απ' όλους μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, είτε ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες του καθενός μας, είτε όχι, ζούμε σε έναν μικρό τόπο και καλό είναι, όταν όλα αυτά κάνουν τον κύκλο τους, να λέμε και μια καλημέρα μεταξύ μας.
Πολύ περισσότερο δεν δέχομαι όταν κάποιοι προσπαθούν να το παίξουν πιο έξυπνοι από τους άλλους, μέσα από τον δημόσιο δίαυλο των ερτζιανών και μάλιστα τύποι, που δεν διαθέτουν ούτε καν τα τυπικά προσόντα.
Ούτε βέβαια μπορώ να δεχτώ, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, σαν ταγούς, τύπους που βαρβαρίζουν όταν μιλούν ελληνικά.
Αυτός ο τόπος έχει μια ιστορία, την οποία οφείλουμε όλοι μας να αποδεχτούμε και να σεβαστούμε, αν όντως θέλουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες.
Τέρμα τα ψέματα, η τσαπατσουλιά και οι πρακτικές του μπακαλόγατου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: