Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για το ασύρματο internet

Δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη 24 Ιουνίου, η προκήρυξη του διεθνούς δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου της Νομαρχίας Κέρκυρας με τον τίτλο "ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου παροχής ασύρματης πρόσβασης Wifi Hotspots" (δωρεάν ασύρματο internet).
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 351.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ΄ Κ.Π.Σ. (80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από Εθνικούς πόρους).
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 21η Αυγούστου 2009 και το έργο προβλέπεται να υλοποιηθεί μέσα σε τρεισήμισι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Τι προβλέπει το έργο
Η Νομαρχία Κέρκυρας θα δημιουργήσει στα όρια της πόλης της Κέρκυρας και των όμορων περιοχών και σε προκαθορισμένες θέσεις (Πλατείες, Πεζόδρομοι, Δημόσια Κτίρια, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος), περιοχές ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi HotSpots) παρέχοντας στο κοινό τη δυνατότητα ασύρματης Ευρυζωνικής πρόσβασης για:
παροχή γρήγορων συνδέσεων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού χωρίς εγγενείς περιορισμούς στα συστήματα μετάδοσης και τον τερματικό εξοπλισμό των επικοινωνούντων άκρων.
κατάλληλη δικτυακή υποδομή που: α) επιτρέπει την κατανεμημένη ανάπτυξη υπαρχόντων και μελλοντικών δικτυακών εφαρμογών και πληροφοριακών υπηρεσιών, β) ικανοποιεί τις εκάστοτε ανάγκες των εφαρμογών σε εύρος ζώνης, αναδραστικότητα και διαθεσιμότητα, και γ) είναι ικανή να αναβαθμίζεται συνεχώς και με μικρό επιπλέον κόστος ώστε να εξακολουθεί να ικανοποιεί τις ανάγκες όπως αυτές αυξάνουν και μετεξελίσσονται με ρυθμό και κόστος που επιτάσσονται από την πρόοδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας επικοινωνιών προς όφελος των πολιτών.
δυνατότητα του πολίτη να επιλέγει α) ανάμεσα σε εναλλακτικές πηγές σύνδεσης που ταιριάζουν στον εξοπλισμό του, β) μεταξύ διαφόρων δικτυακών εφαρμογών και γ) μεταξύ διαφόρων υπηρεσιών πληροφόρησης και ψυχαγωγίας χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή του ίδιου του πολίτη στην παροχή περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών.
κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελούμενο από πολιτικές, μέτρα, πρωτοβουλίες, άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις, αναγκαίες για την ενδυνάμωση της καινοτομίας, την προστασία του ανταγωνισμού και την εγγύηση σοβαρής ισορροπημένης οικονομικής ανάπτυξης ικανής να προέλθει από τη γενικευμένη συμμετοχή στην Ευρυζωνικότητα και την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Τα προσδοκώμενα οφέλη
Ιδιαίτερα ωφελούμενοι από την υλοποίηση του έργου είναι οι εξής κατηγορίες πολιτών:
Οι μαθητές, καθώς και ο ενήλικος πληθυσμός που τους παρέχεται η δυνατότητα της ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, γνωρίζοντας τα οφέλη της ευρυζωνικότητας.
Οι πολίτες του Νομού, γενικότερα, που θα έχουν τη δυνατότητα καλύτερης και αμεσότητας επικοινωνίας με την Νομαρχία.
Οι τουρίστες που επισκέπτονται τον νομό Κέρκυρας
Οι φορείς και οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στον τομέα του τουρισμού (για παράδειγμα, μουσεία, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία)
Οι επιχειρήσεις της περιοχής, που θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ευρυζωνικές υποδομές που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του έργου ώστε να προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες και περιεχόμενο στους πελάτες τους και να προσελκύσουν ικανό και υψηλής ποιότητας στελεχιακό δυναμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: