Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Συμφωνώ εκ προοιμίου ότι απαιτείται η λήψη μέτρων, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Όμως θα πρέπει να πούμε και μια αλήθεια. Ότι κάποια "γαϊδούρια" έτσι όπως παρκάρουν, δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα. Προχθές, κάποιο "γαϊδούρι" στάθμευσε το αυτοκίνητο του στη στροφή της Ιονίου Ακαδημίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ουρά από αυτοκίνητα, που έφθανε μέχρι το Ταχυδρομείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τα ίδια γίνονται καθημερινά, στη Μητροπολίτου Μεθοδίου. Η ίδια σκηνή, επαναλήφθηκε προχθές έξω από το παλάτι και ουκ έστιν αριθμός ανάλογων περιπτώσεων που επιβεβαιώνουν ότι η "γαϊδουριά" μας είναι ένα βασικός παράγοντας που επιτείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ
Να επαναλάβω αυτό που έγραφα χθες για την κάτω πλατεία. Είναι εγκληματικό το να θέλουμε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στην κάτω πλατεία. Είναι εγκληματικό που δεν αναδεικνύουμε τις στοές που υπάρχουν και δεν κάνουμε τον χώρο επισκέψιμο. Το οφείλουμε στην ιστορία μας. Είναι εγκληματικό που επιτρέπουμε την χρήση του χώρου ως χώρο στάθμευσης. Και τέλος είναι εγκληματικό που δεν παίρνουμε την απόφαση η κάτω πλατεία να χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες κρίκετ και για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

MODUS VIVEDI
Ξεκίνησε η νέα τουριστική περίοδος και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η τουριστική αγορά, είναι ακόμα....παγωμένη. Τα πράγματα, δυστυχώς, εξελίσσονται έτσι όπως τα ανέμενε η πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Και ενώ τα πράγματα δεν πάνε καλά, εμείς έχουμε στήσει ένα ατέρμονο... καβγαδάκι, για να ικανοποιήσουν κάποιοι το υπερτροφικό τους εγώ ή τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, στο κεφάλι του κασίδη.
Επιτέλους θα πρέπει να μπει ΤΕΛΟΣ σε αυτή την άθλια κατάσταση που παρουσιάζει η πόλη. Πρέπει επιτέλους να μπει ΤΑΞΗ. Αυτό συμφέρει και τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες. Εγώ κατανοώ την αγωνία τους και το άγχος τους. Αλλά όταν λειτουργούμε κάτω από φόρτιση, οδηγούμαστε σε λάθος αποφάσεις και σε λαθεμένες επιλογές. Αν μπει τάξη στην πόλη, οι πρώτοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι ίδιοι οι επαγγελματίες.
Πολύ σωστά η δημοτική αρχή, έβαλε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε εντάσεις και συγκρουσιακό κλίμα και αυτό το επεσήμανε πολύ εύστοχα ο Δήμαρχος.
Κάποιοι βέβαια, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, ακολούθησαν άλλη τακτική. Ξεχνούν, όμως, αυτό που λέει ο σοφός λαός ότι "θα σπείρουν θύελλες και θα θερίσουν ανέμους".
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε την χρυσή τομή, βάζοντας όλοι μας, λιγάκι νερό στο κρασί μας.
Κάπως έτσι θα πάει μπροστά η πόλη.

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ;
Οι ρυθμίσεις που έγιναν στην κατ' ευφημισμό εθνική οδό Κέρκυρα - Λευκίμμη, από τα Τρία Γεφύρια μέχρι του Τσάρου, μάλλον πρόβλημα δημιουργούν παρά έχουν δώσει λύσεις.
Ως ιδέα είναι άριστη, αλλά όι σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος είναι στενός και παράλληλα "ανοικτός" σε κάθε του σπιθαμή.
Έτσι λοιπόν έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, αρκετά τροχαία ατυχήματα και όσον βαδίζουμε προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, πολύ φοβάμαι, ότι θα έχουμε και αύξηση των ατυχημάτων.
Καλά δεν κάνω λόγο για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ποδηλάτες αλλά και οι μηχανόβιοι. Αυτός ο δρόμος είναι απαγορευτικός γι' αυτούς.
Προσέχτε τώρα, τι κάνουμε. Προτιμάμε να διευκολύνουμε την κίνηση των αυτοκινήτων, με ότι σημαίνει αυτό, όπως επιβάρυνση του κυκλοφοριακού της πόλης, ρύπανση, σπατάλη ενέργειας και όλα τα συναφή και αποτρέπουμε την χρήση μέσω μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον όπως είναι τα ποδήλατα ή έστω τα μηχανάκια.
Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε ορισμένα πράγματα. Εγώ πάντως προσκαλώ τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και τον Νομάρχη να κάνουμε μαζί την διαδρομή από του Βρυώνη μέχρι την πόλη με ποδήλατο.
Και μετά ας αποφασίσουν, αν θα πρέπει να συνεχισθεί το σημερινό καθεστώς, που επικρατεί στο συγκεκριμένο δρόμο.

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ...ΚΤΥΠΗΣΕ. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ
Το χειρότερο απ' όλα, δεν είναι η σημαντική μείωση στην φετινή τουριστική κίνηση. Το χειρότερο είναι, ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζονται... ελπίδα. Δεν φαίνεται, ότι το πάθημα, μας έχει γίνει μάθημα. Ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται, στον χώρο του τουρισμού, κάτι το οποίο να διαθέτει τη δυναμική, για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.
Ότι δεν έχουν αναληφθεί αυτές οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες, από την πλευρά των ιθυνόντων, για να εμφυσήσουν στους υπολοίπους, ότι από φέτος, άντε από τον επόμενο χρόνο, θα αρχίσει ο κερκυραϊκός τουρισμός να παίρνει την ανιούσα.
Αυτό νομίζω, ότι είναι ότι το χειρότερο, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Άντε να περάσουμε ακόμα ένα και δύο χρόνια, τρώγοντας από τα έτοιμα ή από αυτά που είχαμε συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια, κάποτε όμως αυτά τα τελειώσουν και τότε τι γίνεται;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στον τόπο μας. Οι άρχοντες μας, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων, δεν έχουν αντιληφθεί τα μηνύματα των εποχών ή είναι αδύναμοι και ανίκανοι να αντιδράσουν; Πραγματικά, πιστέψτε με, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει; Ή μήπως ζούνε μέσα στην "γυάλα" τους και είναι αδιάφοροι, για την κοινωνική πραγματικότητα στον τόπο τους;
Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας, γιατί εγώ αδυνατώ να καταλήξω σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Είχαμε πέρσι μια μείωση στην τουριστική κίνηση η οποία άγγιξε το 8% και μια μείωση σε τζίρο που ξεπερνά το 60% και κανείς, πέρα από κάποιες κουβέντες, δεν δείχνει να ..συγκινείται.
Φέτος δεν γνωρίζουμε σε ποιόν αριθμό θα καταλήξει η μπίλια. Τι θα γίνει; Τι θα κάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: