Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Στην Εθνική Ομάδα στίβου Κορασίδων τα χρυσά παιδιά του Κερκυραϊκού


"Τα αγαθά κόποις κτώνται" ή "ό,τι σπείρεις θα θερίσεις" και πολλές άλλες λαϊκές παρόμοιες παροιμίες δένουν απόλυτα με τα αποτελέσματα των αθλητών μας στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων που έγινε την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα στο στάδιο του Ναυπλίου.
Η Ναταλία Νικοπούλου Πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Κορασίδες, για τρίτη συνεχή χρονιά στο άλμα σε ύψος και η 14χρονη(παγκορασίδα) Κατερίνα Γαστεράτου στην δεύτερη θέση, στην πρώτη συμμετοχή της σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Και οι δύο αθλήτριες μας πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια το 1.65(η Κατερίνα κατετάγη δεύτερη γιατί είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στο 1.60).
Να αναφέρουμε τον μεγάλο συναγωνισμό που υπήρξε μεταξύ των 28 αθλητριών που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα αλλά και στο υψηλό επίπεδο όπου είχαμε για πρώτη φορά 10 αθλήτριες πάνω από 1.60!
Να σταθούμε βέβαια στο γεγονός ότι οι δύο αθλήτριες του Κερκυραϊκού αγωνίστηκαν και πέτυχαν στο ίδιο αγώνισμα , πράγμα σπάνιο γα τον στίβο.
Η τρίτη της παρέας η Αντωνία Δαφνή κατέλαβε την 3η θέση στο άλμα τριπλούν με νέα ατομική επίδοση 11.63μ.
Να αναφέρουμε ακόμα εδώ την συμμετοχή της Νικοπούλου και της Δαφνή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (έως 19 χρονών) που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα στις Σέρρες.
Εκτός από τις παραπάνω άλτριες θα πρέπει ιδιαίτερα να αναφερθούμε και στον αθλητή του κ. Νίκου Μόσχου , Βαγγέλη Μαρτζούκο που κέρδισε πολύ εύκολα τα 2000μ με φυσικά εμπόδια και μας δίνει την χαρά να τον βλέπουμε σαν διάδοχο του Αρσένη Τσιμίνου.
Όλοι οι παραπάνω αθλητές μαζί και με την Λορέλα Μάνου που έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό θα λάβουν μέρος σε Διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ομάδα στίβου. Πέντε στα Γαλανόλευκα λοιπόν μέχρι στιγμής και αναμένετε και συνέχεια μετά το Εφηβικό Πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: