Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΚΕ: Επιμένει στις καταγγελίες για την εισφορά των οριστικών δικαιωμάτων της επιδότησης

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ από τις περιοδείες που κάνει στα πλαίσια της μάχης των Ευρωεκλογών που θα γίνουν 7 Ιούνη επισημάνει τα εξής:
“1) Την οργή και αγανάκτηση που αισθάνονται χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν βαρύ χαράτσι ώστε να πάρουν το πενιχρό επίδομα της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων "επιδότηση". Ένα χαράτσι που απέβαλε η Κυβέρνηση της ΝΔ με την σύμφωνη γνώμη της γαλαζοπράσινης διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών "ΝΔ - ΠΑΣΟΚ" που υπάρχουν στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Θεωρούμε απαράδεκτο ένας συνταξιούχος του ΟΓΑ που έφαγε την ζωή του στα χωράφια να μην θεωρείται κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, και να καλείται να καταβάλει βαρύ χαράτσι που σε πολλές περιπτώσεις είναι πάνω από τις οικονομικές του δυνατότητες. Το χαράτσι αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό αφού έχουν δοθεί χρήματα από την ΕΕ στην Κυβέρνηση για την ψηφιοποίηση και γι αυτό δεν πρέπει να το πληρώσει κανένας δικαιούχος της επιδότησης, πολύ περισσότερο οι συνταξιούχοι αγρότες που παίρνουν σύνταξη πείνας 350 ευρώ.
2) Καταγγέλλουμε τα φανερά και κρυφά κέντρα που προσπαθούν να διοχετεύσουν την δίκαιη οργή και αγανάκτηση που έχει δημιουργήσει σε εργαζόμενους, αγρότες, στην νεολαία και σε φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την στηρίζουν σε ανώδυνους δρόμους, σε κόμματα που κατασκευάζουν σε κόμματα αναχώματα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε στέλεχος της ΝΔ να μοιράζει ψηφοδέλτια του κόμματος "κυνηγών".
Καλούμε τους εργαζόμενους την νεολαία τους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τις 7 Ιούνη να χαλάσουν αυτά τα σχέδια ενισχύοντας αποφασίστηκα το ΚΚΕ.
Το κόμμα που έχουν διαπιστώσει, ανεξάρτητα από διαφωνίες ότι αποτελεί στήριγμα της εργατικής λαϊκής πάλης ενάντια στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
Να δώσουν μαχητικό παρών στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ που θα γίνει την Δευτέρα 1 Ιούνη στις 8.30 το βράδυ στην πάνω πλατεία με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Ευρωβουλευτή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: