Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αναβολή για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρών παιδιών στο ξενοδοχείο Κόρκυρα


Στις 4 Φεβρουαρίου 2010 θα εκδικαστεί τελικά μετά από την χθεσινή αναβολή της η δίκη για τον θάνατο των δύο μικρών παιδιών, βρετανικής καταγωγής, που έχασαν τη ζωή τους στο ξενοδοχείο Louis Corkyra Beach λόγω διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα στην εγκατάσταση του boiler.
Η υπόθεση αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλλαν ο Διευθυντής του ξενοδοχείου, ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων του υγραερίου όπως υπάλληλοι του ταξιδιωτικού γραφείου λόγο της αδυναμίας των συνηγόρων τους να ήταν χτες στην Κέρκυρα.
Οι γονείς των παιδιών, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αναβολή της δίκης, εξαιτίας της απουσίας συνηγόρων υπεράσπισης, τονίζοντας ότι υπήρχε όλος ο απαραίτητος χρόνος για να παραβρεθούν στη δικάσιμο.
Υπενθύμισαν μάλιστα ότι οι ίδιοι ήλθαν στην Κέρκυρα με δικά τους έξοδα.
Ανέφεραν πάντως ότι και τον Φεβρουάριο, θα παραβρεθούν στο νησί μας προκειμένου να υπερασπίσουν τη μνήμη των παιδιών τους.
Ο νομικός τους σύμβουλος Θωμάς Αθανασίου εξέφρασε την αντίδραση των πελατών του για το γεγονός της αναβολής. Όπως είπε «Οι γονείς δεν ήθελαν την αναβολή. Η οικογένεια ήρθε με δικά της χρήματα στην Κέρκυρα αλλά είναι αποφασισμένοι για την μνήμη των παιδιών τους να κάνουν τα πάντα και θα το κάνουν».
Το θλιβερό περιστατικό, που στοίχισε τη ζωή των δύο ανηλίκων παιδιών -της Κριστιάν Σέφερντ και του αδελφού της, Ρόμπερτ- συνέβη τη νύχτα της 25ης προς ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου 2006, στο ξενοδοχείο του κυπριακού ομίλου Louis Hotels (Κωστάκης Λοΐζος) στα Γουβιά της Κέρκυρας.
Τα δύο μικρά παιδιά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δηλητηριάστηκαν και πέθαναν λόγω υπερβολικής ποσότητας μονοξειδίου του άνθρακα εξαιτίας διαρροής του κλιματιστικού μηχανήματος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ο πατέρας των δύο παιδιών, Νιλ Σέφερντ, και η σύντροφός του Ρουθ Έιμι Μπίτσον.
Συνολικά 13 άτομα παραπέμπονται για να λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ως υπεύθυνοι για τον θάνατο της Cristianne και του Robert Shepherd, καθώς και για τη σωματική βλάβη που υπέστη ο πατέρας τους, Neil Shepherd, και η σύντροφός του, Ruth-Amy Beatson.
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρόεδρος της κυπριακής εταιρείας, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, οι υπεύθυνοι του Louis Corcyra Beach, αλλά και δύο Βρετανοί εκπρόσωποι του ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook, το οποίο ήταν συμβεβλημένο με το ξενοδοχείο και ευθυνόταν για τη διαμονή των Βρετανών ταξιδιωτών στο Corcyra Beach.
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: