Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΝΟΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Δεν φταίει η κομματική οργάνωση για το αποτέλεσμα

Συνεδρίασε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή για να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα τις προηγούμενες ήμερες.
Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του οργάνου Γιάννης Λέκκας υποστήριξε ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η Κέρκυρα δε διαφέρει όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Οπως είπε « Η συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα. Εκτός από τα μέλη της ΝΟΔΕ και τους προέδρους των ΔΗΜ.Τ.Ο., παρέστησαν ο πρώην Βουλευτής κ. Σπύρου και οι πολιτευτές του Νομού καθώς και Γ.Γ. της ΠΙΝ κ. Βόσδου. Δεν παρέστη ο Υπουργός Ν. Δένδιας.
Κατά την 4ωρη συζήτηση που έγινε στην οποία μίλησαν περίπου 20 ομιλητές, προσπαθήσαμε να κάνουμε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Υπήρξε κοινή διαπίστωση, απόλυτη συμφωνία θα έλεγα, ότι η ΝΟΔΕ και γενικά οι κομματικές οργανώσεις στην Κέρκυρα όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν έχουν ευθύνη για το Πανελληνίως άσχημο αποτέλεσμα.
Ότι έκαναν με το παραπάνω το καθήκον τους, αλλά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο εκλογικό σώμα, κυρίως από τα κεντρικά ΜΜΕ (σκανδαλολογία) και από κάποιους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς (αγροτικό) δεν μπορούσε να αλλάξει με τον αγώνα των κομματικών στελεχών που δεν έχουν την εξουσία να διαμορφώσουν πολιτικές και περιορίζονται σε εισηγήσεις προς τους Βουλευτές και την Κυβέρνηση.
Εισηγήσεις που προφανώς δεν ελήφθησαν υπόψη. Οι κομματικές οργανώσεις όπως ξέρετε δεν ψηφίζουν νόμους και ούτε έχουν εκτελεστική εξουσία. Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος και ιδιαίτερα από την απαξίωση του κομματικού μηχανισμού.
Οι ασκούντες σήμερα εξουσία (Υπουργοί, Γ.Γ., Διοικητές και Πρόεδροι Οργανώσεων) πρέπει να καταλάβουν ότι τις θέσεις που κατέχουν σήμερα τις κατέχουν με την στήριξη του λαού. Δεν τους τις χάρισε η μάνα τους. Όλοι μας περιμένουμε τον Καραμανλή να μας υποδείξει ότι έλαβε το μήνυμα. Να δώσει αξία στο κόμμα. Να κάνει τις κινήσεις εκείνες που θα πείσουν το εκλογικό σώμα ότι αξίζει να ψηφίσουν τη ΝΔ. Να κάνει τις κινήσεις αυτές γρήγορα γιατί είμαστε ήδη στο κόκκινο».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: