Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Για να μην παρεξηγηθώ, θα μπω στον κόπο να ομολογήσω το αυτονόητο. Όλα τα σχόλια, δεν είναι γραμμένα με κακία. Κάθε άλλο μάλιστα. Στόχος, είναι η αφύπνιση των κυβερνώντων. Αν πετύχουν, που πολύ αμφιβάλω, στην αποστολή τους, τότε θα ωφεληθεί πρωτίστως ο τόπος και κατά συνέπεια, θα ωφεληθούμε όλοι όσοι κατοικούμαι σε αυτόν τον τόπο.
Εξηγώ και το "αμφιβάλλω". Επειδή έχω φάει τα γήπεδα, όχι της Κέρκυρας βέβαια, με το κουτάλι, ως φίλαθλος και έχω δει άπειρους ποδοσφαιρικούς αγώνες, έχω αποκτήσει το χάρισμα, μετά τα δέκα πρώτα λεπτά του αγώνα, να προβλέπω, όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και την μορφή του αγώνα.
Ήδη οι σημερινοί άρχοντες έκλεισαν" ημίχρονο, οπότε είναι αρκετό το διάστημα για να κριθούν. Μακάρι το δεύτερο ημίχρονο, να είναι πολύ διαφορετικό από το πρώτο, αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.
Προσπάθειες πάντως γίνονται, ας ευχηθούμε να ευοδωθούν.

ΝΑ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΟΥΜΕ"
Δεν λέω, καλές οι συμμετοχές της Κέρκυρας, στις διάφορες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, καλές και οι πρωτότυπες ιδέες για προσκλήσεις μεγάλων τουρ οπερέιτορς σε ποταμόπλοια, αλλά, αν όντως, θέλουμε να έχει αποτέλεσμα η διαφημιστική καμπάνια του νησιού μας, θεωρώ, ότι θα πρέπει να επενδύσουμε, συστηματικά και με επιμονή, στο διαδίκτυο.
Για να δούμε όμως απτά αποτελέσματα και για να αρχίσει η αναστροφή του αρνητικού τουριστικού τοπίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει, τόσο η προβολή μας μέσω διαδικτύου, όσο και οι συμμετοχές μας στις διάφορες διεθνείς εκθέσεις, αν στηρίζονται σε συγκεκριμένη στρατηγική.
Αν δεν έχει χαραχθεί αυτή η στρατηγική και δεν έχει διαμορφωθεί, βάσει αυτής της στρατηγικής, η νέα "ταυτότητα" του τουριστικού μας προϊόντος, μην ελπίζετε σε καλύτερες μέρες.
Μια από τα ίδια θα βιώσουμε και του χρόνου, και τον άλλον χρόνο και όσο αντέχουμε τα ίδια και τα ίδια θα βιώνουμε, για να μην πω, ότι αν δεν βάλλουμε μυαλό, θα έρθουν και χειρότερες μέρες.
Και τότε, θα βγαίνει ο καθένας και θα λέει και από μια μπούρδα, άλλος θα μιλά για αυτονομία, άλλος για ανεξάρτητο Βασίλειο και άλλος, θα πει κάποια άλλη...παπαγιά.
Και θα έχουμε, από πάνω και τους "άρχοντες", οι οποίοι, ατσαλάκωτοι και με εξασφαλισμένο το μέλλον, το δικό τους και των παιδιών τους, θα μας λένε ότι είναι "συγκρατημένα αισιόδοξοι"!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;
Δεν θα κουραστώ να το λέω, συγνώμη να το γράφω, ότι άλλος τόπος, αν διέθετε το λιμάνι του, στη θέση που βρίσκεται το δικό μας, θα επέλεγαν οι αρμόδιοι ώστε οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να κατευθύνονται στην πόλη, είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατα. Αυτό το σχέδιο βέβαια προϋποθέτει την ύπαρξη ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων.
Θα μετέφεραν με λεωφορεία εντός του λιμανιού τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων από την προβλήτα μέχρι την BP και από εκεί ή με τα πόδια ή με ποδήλατα θα έφθαναν στην παλιά πόλη.
Έτσι θα τους δίναμε την ευκαιρία να φθάσουν μέχρι την παλιά πόλη με έναν τρόπο συμβατό στην κουλτούρα τους και θα είχαν όλο τον χρόνο να γνωρίζουν και να φχαριστηθούν μια πόλη με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας.
Εμείς τι θα κερδίζαμε; Άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος με λιγότερους ρύπους και θα εξασφαλίζαμε περισσότερο χρόνο στους επισκέπτες μας να μείνουν στην πόλη.
Ενώ τώρα τι καταλαβαίνουμε με τον τρόπο που τους μεταφέρουμε στην πλατεία; Βρισκόμαστε σε εμφύλιο μεταξύ μας, επιβαρύνουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα και οι επισκέπτες πηγαίνουν και φεύγουν από την πόλη μας με την ψυχή στο στόμα αφού τον περισσότερο χρόνο τους, τον περνούν μέσα στα λεωφορεία.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ;
Άσε που οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων θα μπορούσαν με ποδήλατα να φθάσουν στην πόλη, αν υπήρχαν ποδηλατόδρομοι. Και ξέρετε οι τουρίστες στον τόπο τους χρησιμοποιούν το ποδήλατα, γιατί απλά οι άνθρωποι έχουν άλλη κουλτούρα από τη δικιά μας. Και το χρησιμοποιούν ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος. Αλλά που να το καταλάβουμε εμείς.
Το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές, ότι η λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι η απαγόρευση των αυτοκινήτων στο κέντρο και παράλληλα η χρήση ποδηλάτου.
Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει τάχιστα να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων.
Οι οποίοι βεβαίως θα μπορούσαν να επεκταθούν και στις εθνικές, κατ' ευφημισμό πάντα, οδούς. Από την στιγμή που στοχεύουμε σε έναν ποιοτικό τουρισμό. Αν όντως στοχεύουμε.
Προκαλώ μάλιστα, τον οποιοδήποτε, να πάρει το ποδήλατο του και να κάνουμε μαζί τη διαδρομή από την πόλη μέχρι του Βρυώνη. Και τανάπαλιν. Να δω τι θα πει στο τέλος της διαδρομής.
Οι νταλίκες και τα φορτηγά, να μην υπολογίζουν τους ποδηλάτες και να περνούν δίπλα τους, με μεγάλες ταχύτητες. Καλά δεν λέω για κάποιους οδηγούς, οι οποίοι πλησιάζουν τους ποδηλάτες και σε απόστασης αναπνοής κορνάρουν. Λες και έχουν βάλλει στοίχημα να τους κατατρομάξουν.
Τι έλεγα; Α, ναι, θα ήταν άραγε άσκοπο να δημιουργηθούν στις εθνικές, κατ΄ ευφημισμό οδούς, ποδηλατόδρομοι; Όχι βέβαια. Θα γίνουν; Όχι βέβαια. Γιατί εδώ είμαστε ...Κερκυραιστάν και θέλουμε μετά να φέρουμε τουρίστες από την Ιαπωνία.

ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ
Προσέχτε, γιατί τα λέω όλα αυτά. Στην Μητροπολίτου Μεθοδίου, ο δήμος, χάραξε στον χώρο του αστικού ΚΤΕΛ με κίτρινες γραμμές τις θέσεις για να σταθμεύουν τα λεωφορεία.
Ε, λοιπόν, κάντε μια βόλτα για να δείτε στον συγκεκριμένο χώρο ποιοι σταθμεύουν; Όλα τα Ι.Χ και τα λεωφορεία είναι αναγκασμένα να διπλοπαρκάρουν. Αποτέλεσμα; Να γίνεται ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Θα με ρωτήσετε με το δίκιο σας, τι κάνουν η τροχαία και η δημοτική αστυνομία; Κάνουν ότι μπορούν αλλά οι παρανομούντες οδηγοί είναι σαν τις... ακρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: