Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ...
Επειδή εσχάτως γίνεται μεγάλη συζήτηση, για την αναγκαιότητα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, θα πρέπει να πω ότι έχουμε πολλές δυνατότητες.
Αλλά θα πρέπει να επιλέξουμε εκείνες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες όχι μόνο μας "ταιριάζ0ουν" περισσότερο αλλά είναι και πιο προσοδοφόρες οικονομικά και ήδη προϋπάρχει η υποδομή.
Τι θέλω να πω; Σίγουρα ο αθλητικός τουρισμός είναι μια προσοδοφόρα μορφή εναλλακτικού τουρισμού αλλά θα μας στοιχίσει πολύ η δημιουργία αθλητικών σύγχρονων υποδομών. Αν θέλουμε να "καλλιεργήσουμε" το γκολφ, που είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού απαιτούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές. Και μεγάλες εκτάσεις. Βέβαια ο ποδηλατικός τουρισμός δεν απαιτεί κοστοβόρες υποδομές αλλά σχεδιασμό και οργάνωση, έννοιες που δεν "ευδοκιμούν" στον τόπο μας.
Ο πολιτιστικός τουρισμός όμως μας ταιριάζει, και εκτός αυτού, διαθέτουμε και τις υποδομές. Βέβαια απαιτούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται και εκτεταμένες παρεμβάσεις. Αλλά γι' αυτό εκλέγουμε Βουλευτές, Νομάρχες, Δημάρχους και τους λοιπούς άρχοντές μας. Για να διεκδικούν.
Στο πνεύμα αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για την σωτηρία των Βενετσιάνικων ναυπηγείων τα οποία καταρρέουν. Να θυμίσω ότι οι Χανιώτες όχι μόνο έσωσαν τα αντίστοιχα Βενετσιάνικα ναυπηγεία τους αλλά τα έχουν διαμορφώσει σε ένα καταπληκτικό πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε ρότα. Και να την αλλάξουμε ΤΩΡΑ. Όπως λέει και ένα σύνθημα "ή τώρα ή ποτέ"!!!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ
Το φωνάζω καιρό τώρα, αλλά δυστυχώς κανείς δεν δίνει σημασία. Πολύ φοβάμαι, ότι θα ξυπνήσουμε, ως κοινωνία, κάποια μέρα και θα τρέχουμε χωρίς να φθάνουμε.
Αναφέρομαι στο πρόβλημα των ναρκωτικών. Σχεδόν κάθε μέρα, γίνεται και από μια σύλληψη. Δυστυχώς έχουμε τιγκάρει στο ναρκωτικό και κανείς, μα κανείς δεν ασχολείται σοβαρά. Το παίρνουμε αψήφιστα. Ή δεν έχουμε αξιολογήσει το μέγεθος του προβλήματος. Δεν είναι έτσι, γιατί το πρόβλημα βρίσκεται ήδη μέσα στο "σπίτι" μας.
Δεν είναι δυνατόν, τόσο καιρό τώρα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο να μην έχει ασχοληθεί, σοβαρά όμως, με αυτό το θέμα.
Δυστυχώς το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι "δυναμικό", όπως το κυκλοφοριακό, και δεν ξεμπερδεύεις με αυτό, αν ασχοληθείς μία μόνο φορά. Χρειάζεται συνεχής ενασχόληση και κυρίως προσοχή..
Θέλω να πω, ότι επιτέλους θα πρέπει να ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά προβλήματα αυτού του τόπου και όχι με επιμέρους ζητήματα. Δεν μπορώ να κάθομαι να συζητώ άλλα θέματα δευτερεύουσας σημασίας και την ίδια στιγμή να έχουμε τιγκάρει στο ναρκωτικό και να απειλείται η κερκυραϊκή νεολαία.
Με συγχωρείται δηλαδή αλλά αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η ουσία.

"ΔΙΑΛΕΧΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ"
Με τους... "οραματιστές" που έχουμε μπλέξει, όχι μόνο προσπαθούν να απαξιώσουν την μεγάλη επιτυχία για την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων και την προώθηση του ποδηλάτου ως μια από τις λύσεις του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά θέλουν να καταστήσουν "όμηρο" την πόλη στις βουλές τους.
Έτσι συμφωνούν στο να κρέμεται έξω από τα καταστήματα η "πραμάτεια" προσδίδοντας στην πόλη μας, κάτι από ...Μοναστηράκι. "Πάρε κυρία μου, πάρεεεεε".
Κάντε μια βόλτα μέχρι την Ευρώπη σε πόλεις με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και το ίδιο ανάγλυφο με την παλιά πόλη, για να δείτε πως λειτουργούν οι πόλεις και τα ιστορικά κέντρα που προστατεύονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Άντε κάντε τον κόπο.
Βέβαια κάποιοι έχουν συμφέροντα γι' αυτό υποστηρίζουν τέτοιες θέσεις και διχάζουν την τοπική κοινωνία. Στο τέλος έτσι όπως το πάνε κάποιοι θα δημιουργηθούν δύο στρατόπεδα. Από την μια οι επαγγελματίες και από την άλλη οι κάτοικοι. Μπράβο παιδιά καλά πάτε.

ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;
Κατανοώ ότι υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες, είναι άλλωστε θεμιτό και αποδεκτό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες.
Αλλά στο όνομα της ικανοποίησης αυτών των φιλοδοξιών να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα, ε, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.
Υπάρχουν και κάποια όρια τα οποία θα πρέπει να θέτουμε και να είναι αποδεκτά απ' όλους μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, είτε ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες του καθενός μας, είτε όχι, ζούμε σε έναν μικρό τόπο και καλό είναι, όταν όλα αυτά κάνουν τον κύκλο τους, να λέμε και μια καλημέρα μεταξύ μας.
Πολύ περισσότερο δεν δέχομαι όταν κάποιοι προσπαθούν να το παίξουν πιο έξυπνοι από τους άλλους, μέσα από τον δημόσιο δίαυλο των ερτζιανών και μάλιστα τύποι, που δεν διαθέτουν ούτε καν τα τυπικά προσόντα.
Ούτε βέβαια μπορώ να δεχτώ, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, σαν ταγούς, τύπους που βαρβαρίζουν όταν μιλούν ελληνικά.
Αυτός ο τόπος έχει μια ιστορία, την οποία οφείλουμε όλοι μας να αποδεχτούμε, αν όντως θέλουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες.
Τέρμα τα ψέματα, η τσαπατσουλιά και οι πρακτικές του μπακαλόγατου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

"ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"
Τώρα όσον αφορά την άποψη ότι "είμαστε ακριβός τουριστικός προορισμός", τολμώ να πω, ότι πρόκειται για μύθο. Είναι πραγματικά μύθος, η "ρετσινιά" που μας έχουν κολλήσει. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οφείλεις για να είσαι ανταγωνιστικός, από την στιγμή που βρισκόμαστε στη ζώνη του ευρώ, να ρίξεις τις τιμές σου, όσο περισσότερο μπορείς. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν επιλέξεις, να κρατήσεις ψηλά τις τιμές για να βγάλεις την χασούρα από την συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, τότε πολύ φοβάμαι ότι έχεις επιλέξει λάθος...μονοπάτι. Αλλά από την άλλη είναι και η μάχη της επιβίωσης. Γι' αυτό λέω...μπέρδεμα μεγάλο.
Στον πάτο της γραφής ας αντιληφθούμε τα μηνύματα των καιρών. Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός "Ρίξτε τις τιμές στον τουρισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: