Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ημερίδα από το Επιμελητήριο για την γυναικεία επιχειρηματικότητα


Το Σάββατο 23 Μαΐου 2009, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης για τις Δράσεις "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ" και "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ".
Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Μαίρη Κιάνα και Αγησίλαος Βλαμούλης, οι οποίοι ανέλυσαν τις συγκεκριμένες δράσεις που είναι μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" 2007 - 2013, τονίζοντας τις διευκολύνσεις που παρέχουν, μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων, στην ίδρυση επιχειρήσεων καθώς επίσης και στην επιδότηση δαπανών όσων νέων επιχειρήσεων έχουν έναρξη οικονομικής δραστηριότητας από 4 Μαρτίου 2009, σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
Μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων γι' αυτές τις δράσεις, δόθηκαν απαντήσεις, για το σύνολο των παραμέτρων που διέπουν τα προγράμματα και τονίστηκαν τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου η αίτησή τους να είναι πλήρης.
Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, αφού αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα τέτοιων προγραμμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, ζήτησε για ακόμη μια φορά, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απλοποίηση των διαδικασιών και την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, προκειμένου άμεσα οι ενισχύσεις να φτάνουν στους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: