Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Στο Βόρειο συγκρότημα η κα Γκερέκου

Περιοχές των Δήμων Εσπεριών και Θιναλίων επισκέφθηκε την Πέμπτη 22-5-2009 η βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε τουριστικές περιοχές του νομού Κέρκυρας αλλά και όλης της χώρας, είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, αλλά και να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής κίνησης μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτού "το σύνολο των επαγγελματιών, επιβεβαίωσαν πτώση της τουριστικής κίνησης, την οποία προσδιόρισαν από 20 έως 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους και την αβεβαιότητα που τους διακατέχει σε σχέση με την συνέχεια της τουριστικής περιόδου.
Σημείωσαν δε πως η διαρκής πτώση της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται από τα προηγούμενα χρόνια, προηγείται της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ οφείλεται στην ελλιπέστατη διαφημιστική προβολή, στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό, στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια και βέβαια στα προβλήματα υποδομών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: