Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Εργα σπουδαίων Ελλήνων Ζωγράφων

H 14η δημοπρασία Greek Sale του οίκου Bonhams, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2009, στο Λονδίνο, σε συνεργασία με την εταιρία εικαστικών συμβούλων Art Expertise (Τερψιχόρη Αγγελοπούλου - Λόλα Στεφανίδου & Συνεργάτες Ο.Ε.). Ο διεθνής οίκος θα δημοπρατήσει 145 επιλεγμένα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και έργα ξένων καλλιτεχνών με ελληνικό θέμα, στην έδρα του στο Λονδίνο (101 New Bond Street).
Με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα και προεκτιμήσεις από 2.000 έως 500.000 λίρες Αγγλίας, η δημοπρασία αυτή προσφέρει στους γνώστες της αγοράς, καθώς και στους νέους συλλέκτες, την ευκαιρία να επεκτείνουν τη συλλογή τους αλλά και να επενδύσουν σε έργα τέχνης.
Ανάμεσα στα σημαντικά έργα κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, αξίζει να αναφερθούν τα παρακάτω έργα: Αυγή, του Κωνσταντίνου Παρθένη, η αφήγηση του Ψαρά στο Ακρωτήρι του Σουνίου, του Pierre Bonirote, Χιονισμένο Τοπίο, του Περικλή Πανταζή, Πασαλιμάνι, του Γιάννη Τσαρούχη και Καβαλέτο, του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα.
Aλλα σημαντικά έργα της δημοπρασίας είναι τα: Μαζεύοντας τα Δίχτυα, του Κωνσταντίνου Βολανάκη, Ασιατική Πριγκίπισσα, του Γεωργίου Μπουζιάνη, Νταντάδες στο Πάρκο, του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη, Γαλάτσι, του Νικολάου Λύτρα, Ηρακλής, του Νίκου Εγγονόπουλου, Λουλούδια σε Κόκκινο Φόντο, του Θάνου Τσίγκου, Ερωτικό, του Νίκου Κεσσανλή, Γυναικείο Γυμνό, του Γιάννη Μόραλη, Πουλιά του Καλοκαιριού, του Αλέκου Φασιανού, Dimension en grandeur naturelle, του Βλάση Κανιάρη, Κίτρινο με τρία Neon, του Στήβεν Αντωνάκου, κ.ά.
Η δημοπρασία επίσης περιλαμβάνει και αξιόλογα έργα γλυπτικής, όπως τα: Καθιστό Γυμνό, του Κώστα Κουλεντιανού, Κάκτος, του Μέμου Μακρή, Πορτραίτο Μικρού Κοριτσιού και Μπούστο, του Φιλόλαου, Νίκη, του Γιώργου Γεωργιάδη, Μέγας Αλέξανδρος, του Θ. Βασιλόπουλου, κ.ά.
Οι πίνακες και τα γλυπτά, θα εκτεθούν πριν από τη δημοπρασία στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, Καστοριάς 34-36 στον Βοτανικό από τις 5 έως και τις 7 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: