Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ανοίξτε “Το Χωριό”


Την ανάγκη επαναλειτουργίας της σημαντικής ξενοδοχειακής μονάδας “Το Χωριό” που είχε δημιουργήσει η οικογένεια Μπούα και που βρίσκεται στη θέση Δανήλια Αφρας, επισημαίνει με επιστολή του προς τον γνωστό τουριστικό όμιλο Δασκαλαντωνάκη, που είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Τάκης Μπράμος.
Ο κ. Μπράμος επισημαίνει στην επιστολή του πως η συγκεκριμένη μονάδα επί σειρά ετών προσέφερε πολλά στον κερκυραϊκό τουρισμό και η δυναμική της αν επαναλειτουργήσει, θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα για το μέλλον της τουριστικής οικονομίας του νησιού σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης.
Τα Κερκυραϊκά Νέα δημοσιεύουν την επιστολή αυτή την οποία θεωρούν περισσότερο ως “φωνή αγωνίας” για το μέλλον της τοπικής οικονομίας, θεωρώντας μάλιστα ότι η κίνηση του Τάκη Μπράμου απέναντι σ’ έναν ξενοδοχειακό όμιλο που έχει απαπτύξει σημαντικές μονάδες στο νησί, θα έχει ένα καιρίο και ουσιαστικό αποτέλεσμα.
"Είναι αλήθεια ότι η συνεισφορά σου στα τουριστικά δρώμενα της Κέρκυρας είναι αναμφισβήτητα περισσότερο από θετική. Αυτό είναι γνωστό σε ολόκληρα την κοινωνία και εκτιμάται δεόντως.
Όμως η αδρανοποίησης του "Χωριού Μπούα", ιδιοκτησίας των εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, παραμένει σε αγρανάπαυση επί αρκετά χρόνια στερώντας την λιμνάζουσα επαγγελματική τουριστική δραστηριότητα του νησιού από ένα πνεύμονα που θα έδινε οξυγόνο και θα χάριζε ζωή στην τουριστική δραστηριότητα του τόπου.
Αν ληφθεί υπ΄ όψιν ότι η όλη εγκατάσταση προσφέρεται για πολλές τουριστικές εκμεταλλεύσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι τόσο η κεντρική υποδομή των κτιριακών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την παροχή προσπέλασης και τη μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλεως, κρίνεται ιδανικός χώρος για εκμεταλλεύσεις αναψυχής και εστιάσεων ή την εγκατάσταση και λειτουργία του CASINO το οποίο και παρεχωρήθη σε ιδιωτική εταιρία για εγκατάσταση και λειτουργία.
Πιστεύω ότι με τις ολίγες αυτές σκέψεις θα ήτανε σκόπιμο όπως έβλεπες το όλο θέμα με αγάπη και ενδιαφέρον. Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω την τελευταία εκδήλωση με τους Ρώσους tour operator που πραγματοποιήθηκε στο "Χωριό" και την τεράστια απήχηση που είχε στους συμμετέχοντες.
Ευελπιστώντας ότι η φιλική μου επιστολή θα έχει την δέουσα εκ μέρους σου ανταπόκριση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: