Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Για την μη λειτουργία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Ι. Νήσων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού για την μην λειτουργία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα κατάθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης και Εύα Μελά.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν:
“Σε απάντηση του το Υπουργείου στην, με αριθμό πρωτ. 5986/8.2.08, σχετική ερώτηση μας, δέχεται ουσιαστικά ότι η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ιονίων Νήσων έχει θεσμοθετηθεί και μάλιστα έχει προσλάβει και προσωπικό, αλλά λόγω διαφόρων οργανωτικών και λειτουργικών προβλημάτων που δεν έχουν ακόμα λυθεί δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το σημαντικότερο πρόβλημα σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου ήταν "...η μη εύρεση μέχρις στιγμής κατάλληλου κτιρίου για την στέγαση της εν λόγω υπηρεσίας. Το Υπουργείο Πολιτισμού εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή......
Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα αυτό γιατί αν και παρήλθαν εννιά μήνες από την απάντηση, ουσιαστικά τίποτα δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση αυτή. Επειδή πραγματικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η απάντηση του Υπουργείου αποτελεί "προφάσεις εν αμαρτίαις" εμείς θεωρούμε ότι εφόσον υπάρχει πραγματική βούληση για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, κτιριακές λύσεις υπάρχουν πολλές στην πόλη της Κέρκυρας όπως π χ το κτίριο της Villa Rosa, το οποίο το υπουργείο πρέπει βέβαια πρώτα να αναλάβει την αναπαλαίωση του. Όμως μετά και την ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, η ύπαρξη Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στην Κέρκυρα αποτελεί αδήριτο ανάγκη και ακουμπά τα όρια του παραλογισμού εδώ και πολλά χρόνια τα Ιόνια Νησιά να εξυπηρετούνται - με ότι αρνητικά αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα - από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Ιωαννίνων. Την ίδια στιγμή στη Ρόδο, τη Σύρο, τη Μυτιλήνη κ.α λειτουργούν αντίστοιχες υπηρεσίες εδώ και πολύ καιρό.
EPΩTATAI και πάλι ο Υπουργός σε τι συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί για την άμεση λειτουργία στην Κέρκυρα Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: