Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ: Ακόμη δεν ξέρουμε τίποτε, λέει ο Γ. Μάνδυλας

Αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες (ενιαία ενίσχυση), οι οποίοι θα εισπράξουν συνολικά ποσό 1,5 δισ. ευρώ, πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων όπως ανακοινώσε χτες ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός.
Ωστόσο στην Κέρκυρα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχαρίστα όσο θα έπρεπε αφού συμφωνά με τον πρόεδρο της ΕΑΣΚ Γιώργο Μάνδυλα η ΕΑΣΚ δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για το θέμα αυτό ενώ τα προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν τους αναγκάζουν να είναι δύσπιστοι.
Όπως τόνισε " εμείς δεν έχουμε καμία είδηση για τις επιδοτήσεις. Κανονικά δίνονται αρχές Δεκεμβρίου αλλά δεν είναι κάτι δεδομένο αφού όπως γνωρίζεται κάθε χρόνο έχουμε προβλήματα.
Φέτος όμως οι επιδοτήσεις είναι παραπάνω από αναγκαίες για να μπορέσουν να κινηθούν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το συνολικό πόσο των επιδοτήσεων είναι 14 εκ. ευρώ και καταλαβαίνεται ότι είναι μια δυνατή βοήθεια για τους παραγωγούς. Μακάρι να δοθούν το περιμένουμε όλοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: