Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΡΝΑΓΙΑ: Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το μέλλον των ναυπηγοξυλουργών της περιοχής λέει το ΥΕΝ

Σε απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας προς τον Βουλευτή Μπ. Χαραλάμπους σημειώνεται:
“Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια κτηματική υπηρεσία Κέρκυρας με σχετικό έγγραφό της ύστερα από καταγγελία του οργανισμού λιμένα Κέρκυρας οι συμβάσεις των δέκα (10) επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνταν εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα είχαν λήξει την 1-6-2004.
Μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία οι επιχειρηματίες όφειλαν να εγκαταλείψουν τα τμήματα τα οποία καταλάμβαναν, σύμφωνα με τα μισθωτήρια συμβόλαια.
'Ύστερα από αυτοψία που διενεργήθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες παρέμεναν ακόμα στον ίδιο χώρο και για το λόγο αυτό ως αρμόδια προχώρησε στη λήψη διοικητικών μέτρων κατ΄ αυτών.
Για το υπόλοιπα θέματα που θίγονται, αρμόδιο για να απαντήσει είναι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τα οποίο έχει αποσταλεί η εν λόγω ερώτηση”.
Επίσης σε απάντησή του το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σημειώνει:
“Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. (Ο.λ..ΚΕ. Α.Ε.), σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1. Τα υφιστάμενα σήμερα κτίσματα και οι εν γένει εγκαταστάσεις στην περιοχή "Καρνάγια" Κέρκυρας δεν είναι κατασκευασμένες από παραδοσιακά αλλά από σύγχρονα υλικά (όπως τσιμεντόλι0οι, ελενίτ, σιδηρά). Οι εν λόγω κατασκευές έχουν χαρακτηρισθεί από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία ως αυθαίρετες και έχουν εκδοθεί τα σχετικά πρωτόκολλα κατεδάφισης.
2. Το Υπουργεία Πολιτισμού, μετά την αριθ. πρωτ. 12/11-4-2008 ομόφωνη γνωμοδότηση τον Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εξέδωσε την αριθ. 74983/3319/ 28-7-2008 απόφασή ταυ, σύμφωνα με την οποία δεν αναγνωρίζονται ως "παραδοσιακές" οι προαναφερόμενες εγκαταστάσεις. Με την ίδια απόφαση έχει εγκριθεί η τροποποίηση της χρήσης του εν λόγω χώρου.
3. Το πρώην Λιμενικό Ταμείο Κέρκυρας και ακολούθως ο Ο.λ.ΚΕ. Α Ε. κατέβαλαν επί δεκαετίες προσπάθειες για την δημιουργία σύγχρονης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες λόγω της άρνησης των επιχειρηματιών για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης.
4. Το θέμα της απομάκρυνσης ή μη των καρνάγιων από την χερσαία ζώνη λιμένα Κέρκυρας εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: