Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
Θεωρώ ότι θα πρέπει επιτέλους να βλέπουμε την ουσία των πραγμάτων και να μην μένουμε στις λεπτομέρειες.
Γιατί το λέω αυτό; Γιατί βλέπω και παρατηρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα, να στήνεται ένα "δικαστικό" σκηνικό, για το θέμα της παράκαμψης του αεροδρομίου, η οποία φαίνεται να παραπέμπεται στις....καλένδες.
Πιστέψτε με, και απευθύνομαι στους πολιτικούς παράγοντες, τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, μα καθόλου, το ποιος ευθύνεται για το ότι δεν θα γίνει το έργο.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ότι, δεν θα γίνει το έργο ή ότι θα καθυστερήσει να γίνει. Αυτή είναι η ουσία.
Γιατί το λέω αυτό. Όταν πριν από 24 χρόνια ο ΠΑΟΚ έχασε από την Σεβίλλη 4-0 και αποκλείστηκε, αυτό που θυμόμαστε σήμερα εμείς οι ΠΑΟΚτζήδες είναι ότι χάσαμε 4-0. Δεν θυμόμαστε και δεν μας ενδιαφέρει πια, ποιος ευθύνεται για τα 4 γκολ που φάγαμε, ούτε αν έφταιγε ο Μπανιώτης ή αν έκανε λάθη ο Φορτούλα. Κάποιοι μάλιστα, κυρίως οι μεταγενέστεροι, δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι είχαν παίξει σε αυτό το παιγνίδι. Και στον πάτο της γραφής, αυτό που μένει και που γράφει η ιστορία είναι η ήττα και ο αποκλεισμός.
Τι θέλω να πω. Όταν το καλοκαίρι οι επισκέπτες του νησιού μας, θα ταλαιπωρούνται με ντάλα ήλιο και 40 βαθμούς Κελσίου περιμένοντας στα φανάρια του αεροδρομίου να προσγειωθεί ή να απογειωθεί το αεροπλάνο, αυτό που θα γνωρίζουν και που θα τους μείνει αποτυπωμένο στη μνήμη, θα είναι η ταλαιπωρία που υπέστησαν στην ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν θα γνωρίζουν και δεν θα τους ενδιαφέρει, ούτε ποιος είναι Περιφερειάρχης, ούτε ποιος είναι Δήμαρχος, ούτε ποιος είναι Αντιδήμαρχος ή Νομάρχης και Βουλευτής. Στη μνήμη τους θα έχει καταγραφεί αρνητικά η ΚΕΡΚΥΡΑ. Θα ακούνε Κέρκυρα και θα λένε σε άπταιστα ελληνικά "Μακριά και αλάργα".
Δηλαδή εσείς πως αντιλαμβάνεστε την κατάσταση; Θα κάθονται οι Εγγλέζοι μέσα στο λεωφορείο με 40 βαθμούς Κελσίου στα φανάρια του αεροδρομίου και θα λένε "Με συγχωρείτε σερ αλλά φρονώ ότι ευθύνεται ο κύριος Γ. Μάμαλος" και ο άλλος θα του λέει "όχι my friend φταίε ο Σωτήρης ο Βόσδου και κατά 35,5% φταίει και ο πρώην αντιδήμαρχος Σ. Μωραίτης". Αυτά θα λένε; Ή θα λένε "Στην Ουγκάντα ήρθαμε διακοπές, που κινδυνεύουμε να μας πατήσουν τα αεροπλάνα;".
Το καταλάβατε; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το νέο Νοσοκομείο, και με τη Μαρίνα στο Καφέ Γυαλί, και με το Άλσος της Γαρίτσας και με το κυκλοφοριακό, και με την καθαριότητα, και με το Δικαστικό Μέγαρο και με όλα τα μεγάλα έργα τα οποία οφείλαμε να είχαμε προωθήσει και δεν τα προωθήσαμε.
Η Κέρκυρα δυσφημείται, και όχι οι εκάστοτε κυβερνήτες αυτού του τόπου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δεν λέω, ότι για όλα τα δεινά ευθύνεται το λεγόμενο αθηνοκεντρικό κράτος, προφανώς έχουμε και εμείς ευθύνες σε τοπικό επίπεδο. Και μάλιστα, πολλές ευθύνες. Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να σχεδιάζουμε και κυρίως να υλοποιούμαι τους σχεδιασμούς ακόμα και να υπάρχουν οι αντίστοιχες πιστώσεις. Τρανό παράδειγμα η υπόθεση αγοράς του οικοπέδου για την ανέγερση των νέων φυλακών.
Δεν είναι όμως το μοναδικό παράδειγμα. Να θυμίσω την επιλογή της ακατάλληλης θέσης του νέου Νοσοκομείου; Όταν υπήρχαν άλλες θέσεις που θα μπορούσαν να επιλεγούν για το νέο νοσοκομείο και τώρα να μην αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα της στάθμευσης. Όπως και δεν θα υπήρχε το πρόβλημα της πρόσβασης και εξ αιτίας αυτού η ανάγκη για τη δημιουργία και κατασκευή του κόμβου.
Να θυμίσω επίσης την θέση ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου; Πρώτα κατασκευάζεται το κτίριο, όπως κατασκευάζεται και μετά ψάχνουμε να βρούμε που και πως θα κάνουμε δρόμο για να φθάνουμε στο δικαστικό μέγαρο και βέβαια ψάχνουμε να βρούμε εκ των υστέρων θέσεις για πάρκινγκ.
Με λίγα λόγια απίστευτα πράγματα.
Ε, να θυμίσω και την υπόθεση του Λυρικού Θεάτρου, το οποίο πλέον το έχουμε ξεχάσει; Να θυμίσω ότι κάποιοι "φωστήρες" επέλεξαν να κατασκευάσουν Λυρικό Θέατρο δίπλα ακριβώς στο αεροδρόμιο και σε οικόπεδο το οποίο....δεν υπήρχε!!!!!
Μετά απ' όλα αυτά ποιος να μας πάρει στα σοβαρά; Προφανώς στην Αθήνα ακούνε Κέρκυρα και βάζουν τα γέλια.
Αυτοί είμαστε αδέλφια και σε όποιον αρέσει. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Και μια που το έφερε η συζήτηση, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι είναι αδήριτη ανάγκη η κατασκευή και λειτουργία αεροδρομίου εκτός της πόλεως.
Δεν υπάρχει ευρωπαϊκός και σύγχρονος τουριστικός προορισμός, ο οποίος να διαθέτει το αεροδρόμιο, εντός πόλεως.
Είναι όντως αξιόλογη η πρωτοβουλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια για τη διερεύνηση της προοπτικής κατασκευής νέου αεροδρομίου στη Λευκίμμη. Πρωτοβουλία που είχε ως απόρροια, την έλευση στο νησί μας επτά καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον Αντιπρύτανη για να διερευνηθεί η προοπτική και η σκοπιμότητα αεροδρομίου.
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ΑΝΑΓΚΗ η μεταφορά του αεροδρομίου εκτός πόλεως. Αλίμονο μας, για τα παιδιά μας και για το μέλλον του τόπου μας, αν δεν μεταφερθεί το αεροδρόμιο εκτός πόλεως. Κάποια στιγμή θα αποχαρακτηρισθεί από διεθνές και τότε η Κέρκυρα θα ΠΕΘΑΝΕΙ τουριστικά άρα και οικονομικά.
Αν μάλιστα, όπως ακούμε, δεν προχωρήσει και η παράκαμψη του αεροδρομίου, τότε αυτό θα συμβεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ....ΠΕΤΑΕΙ!!!!
Είτε μας αρέσει είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι ως χώρα, είμαστε η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης. Πραγματικά δεν μπορώ να ακούω το ηλίθιο επιχείρημα ότι "ε, ναι σε κάποια είδη είμαστε ακριβοί, αλλά σε κάποια άλλα έχουμε τις ίδιες τιμές με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες".
Ναι, το δέχομαι, αλλά πείτε το, στον συνταξιούχο των 350 ευρώ ή στον μισθωτό των 600 ευρώ, ότι το γάλα στην Ελλάδα το αγοράζει στην ίδια τιμή με τον Γερμανό, ο οποίος συνταξιούχος παίρνει 1400 ευρώ σύνταξη και ο μισθωτός παίρνει σχεδόν διπλάσιο μισθό από τον Έλληνα συνάδελφο του.
Εντάξει ρε παιδιά, δεν είμαστε τελείως μπάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: