Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Πολιτιστική Ατζέντα

Εκθεση Χαρακτικής Αλαμάνου - Κροκίδη - Μηλιώτη
Σ. Αλαμάνος, Α. Κροκίδης και Δ. Μηλιώτης εκθέτουν τα έργα τους στην έκθεση χαρακτικής που εγκαινιάζεται την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 18 Φεβρουαρίου 2009 και ώρες επίσκεψης είναι Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00.
Την μόνιμη έκθεση στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη μπορείτε να επισκεφθείτε από Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 - 14.00.

Εκθεση Ζωγραφικής Ινας Γερογιάννη στο Art Cafe
Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της κας Ίνας Γερογιάννη θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Τέχνης του "Art Cafe" της Πινακοθήκης του Δήμου Κερκυραίων.
Διάρκεια έκθεσης: 2-15 Δεκεμβρίου 2008 - Ώρες επίσκεψης: 10:00-13:00 & 18:00-21:00.

Κοσμήματα, ανάγλυφη ζωγραφική και γλυπτική Κατερίνας Γρόλλιου
Ο Δήμος Κερκυραίων φιλοξενεί στον εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας την έκθεση κοσμήματος, ανάγλυφης ζωγραφικής και γλυπτικής της Κατερίνας Γρόλλιου με θέμα "Συμβόλων Ίχνη".
Στην έκθεση παρουσιάζεται και η συλλογή: "Γούρια 2009". Παράλληλα, θα προβάλλεται video art με έργα της δημιουργού και με απαγγελίες ποιημάτων της.
H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου με ώρες λειτουργίας κάθε μέρα 11:00 - 13.00 και 18:00 - 21:00.
Κοσμήματα, γλυπτά και γούρια είναι όλα χειροποίητες δημιουργίες από καθαρό ασήμι και ημιπολύτιμες πέτρες. Οι ανάγλυφοι πίνακες είναι ακουαρέλα ή ακρυλικό, παντρεμένα με διάφορα ετερόκλιτα υλικά επιζωγραφισμένα, σε μικτή τεχνική.
Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν πολύ οικονομικά, μοναδικά, χειροποίητα δώρα, και να έρχονται σε επαφή με την δημιουργό, συντροφιά με ένα ποτήρι ζεστό αρωματικό κρασί των Χριστουγέννων.

Εκθεση ζωγραφικής Κικής Μακριδάκη
Η έκθεση ζωγραφικής της κ. Κυριακής Μακριδάκη θα διαρκέσει έως 30 Νοεμβρίου 2008.
Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα τέχνης στο Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων της Δημοτικής Πινακοθήκης και οι ώρες λειτουργίας είναι 10.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00.

Αναδρομική έκθεση Νίκου Βουτυρά
Το "καφέ DUSK" στο παλαιό λιμάνι δίπλα στο ξενοδοχείο "Αστρον" είναι ένας εκθεσιακός χώρος στην υπηρεσία των καλλιτεχνών του τόπου και ο ζωγράφος Νίκος Βουτυράς θα εκθέσει εκεί από σήμερα τις εικαστικές του δημιουργίες.
Πρόκειται για μία έκθεση μίνι - αναδρομικού χαρακτήρα, καθότι εκθέτει μια σειρά έργων και συνθέσεων, ελαιογραφίες σε καμβά και ξύλο των τελευταίων εννέα ετών (2000 - 08) και επί της ουσίας αποτελεί ένα απάνθισμα των εικαστικών προβληματισμών του και των θεματικών του ενοτήτων των τελευταίων ετών και δη, πλουραλιστικής θεματολογίας.
Παρουσιάζει έργα ηθογραφικά απ' τη ζωή της υπαίθρου, ελαιώνες, τοπιογραφίες του νησιού, προσωπογραφίες, νεκρές φύσεις, ανθογραφίες, έργα συμβολικού χαρακτήρα και αγιογραφίες. Η προσωπική του τεχνοτροπία εντάσσεται στον κλασικό ρεαλισμό με εμπρεσιονιστικά στοιχεία. Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά 09.00 - 23.00 (εκτός Κυριακής).

Εκθεση Χαρακτικής στην Ιόνιο Βουλή
Το πρώτο μέρος της έκθεσης Χαρακτικής 16ος - 20ος αιώνας στην Ιόνιο Βουλή θα διαρκέσει έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2009.
Οι πλούσιες συλλογές χαρακτικών έργων όλων των περιόδων που διασώζονται στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων μαρτυρούν την σημασία της Κέρκυρας ως τόπου αναφοράς για τους δημιουργούς.
Ζωντανές πηγές μνήμης, χάρτες και χαρακτικά έργα, μας μεταφέρουν στο ταξίδι του χρόνου. Οι δωρέες των σύγχρονων χαρακτών, κερκυραϊκής και μη καταγωγής, εμπλουτίζουν συνεχώς τις συλλογές και τιμούν την Πινακοθήκη και τον Δήμο Κερκυραίων.
Η έκθεση πραγματοποιείται ως ένδειξη ευγνωμοσύνης να προβληθεί η τόσο σημαντική αυτή προσφορά.
Ώρες λειτουργίας 10.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00 (εκτός Κυριακής και Δευτέρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: